Серумът за лице: Какво, защо и как?


Серумът за лице: Какво, защо и как?
Снимка: iStock/Guliver

И така, бюти рутината ви включва слънцезащитен крем, някакъв хидратант и ексфолиант и смятате, че това е всичко, от което се нуждаете, за да блестите! Има обаче един продукт, който се смята за „храната” на лицето ви, но често остава в сянка - серумът. И напълно разбираемо, защото серумът на пръв поглед е пълен с противоречия - хидратира, но не замества крема, мазен е, но не е масло за лице. Объркани ли сте? Днес ще разгледаме по-подробно този продукт.

1. Защо ни трябва серум?

Серумите са като бърз „шот” за кожата. Те съдържат мощни съставки против стареене като ретинол и витамин С, а от друга страна имат хидратиращи свойства. Серумите използват синтетични вещества като глицерин, за да постигнат леко мазната си, но бързо абсорбираща текстура, без да включват запушващи порите съставки като масло от карите или жожоба.

НАЗАЕМ ОТ КОРЕЙКИТЕ: ТРИКОВЕ ЗА ПЕРФЕКТНА КОЖА

2. Как да изберете правилният серум?

Ще бъдете изненадани от броя на опциите, предлагани на бюти пазара. Всички те обещават прекрасна кожа, но най-добрият начин да изберете подходящия за вас е да вземете под внимание два фактора. Първо - проблемът, който се опитвате да разрешите. Искате ли да се отървете от фините линии около устата? Или да прогоните луничките по носа? Имате пъпки или белези от акне? Второ - помислете за вашия тип кожа. Ако имате мазна и склонна към акне кожа, изберете серум със салицилова киселина и ретиноли, както и шипково масло. За зряла и суха кожи опитайте нещо с хиалуронова киселина и витамин С. Нормалната кожа работи добре с гликолова киселина, която улавя влагата и поддържа кожата свежа и млада.

3. Кога се нанася серум?

Можете да използвате серум както през деня, така и през нощта. Най-общото схващане е, че дамите със суха и нормална кожа трябва да го слагат на чиста и подсушена кожа, за да утолят жаждата и да подхранят. Оставете да действа 15-20 минути и преминете към ежедневен крем със слънцезащита. Що се отнася до мазните кожа – третирайте серума като големия финал във вашата рутина, точно преди да нанесете грим. Ако сложите други продукти отгоре, рискувате да постигнете твърде „блестяща” визия.

Един серум, който е на разумна цена, но е качествен - Essence Hello, Good Stuff. Продукт, който съдържа голямо количество активни вещества и осигурява обновяващ и почистващ ефект, а именно: стеснява разширените пори; дълбоко овлажнява и подхранва; възвръща еластичността на кожата. Може да се нанася върху лицето, шията и деколтето.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама