5 ползи от парната баня за лице


5 ползи от парната баня за лице
Снимка: iStock/Guliver

В повечето държави по света въздухът е мръсен, смогът прониква в кожата, на всичкото отгоре е лято и имате нужда от слънцезащитен крем, а преработените храни, които ежедневно консумираме, изобщо не подхранват кожата. Ето защо сега е по-важно от всякога да се грижите за лицето си. Един метод, който наистина работи, а и можете да използвате вкъщи, е парната баня за лице. Тя може да почисти, успокои и редуцира някои проблеми, а пък и е напълно безплатна!

1. Премахва и почиства натрупаните замърсявания

Когато запарите лицето си, топлината на водната пара отпуска и разширява порите ви. С памучно тампонче и без силен натиск лесно можете да отстраните излишния себум. Помислете за всички кремове, грим и слънцезащитни продукти, които носите ежедневно. Всичко това малко или много се задържа в кожата ви под формата на мръсотия и образува пъпки.

4 грим тенденции за лято 2020

2. Ще убие бактериите, които причиняват акне

Кожата е най-големият орган на тялото ви и преминава през постоянен процес на регенерация. Това може да остави някои мъртви клетки на повърхността и в случай, че по начало имате проблемна кожа, това със сигурност ще задълбочи проблема. Топлината от парната баня обаче елиминира голяма част от бактериите.

3. Ще внесе повече кислород

Всъщност, едно от най-големите предимства от парната баня за лице е разширяването на кръвоносните съдове, което значително увеличава притока на кислород. И за повечето от нас, които стават червени като омар - радвайте се! Това означава, че сте успяли да приемете наистина огромно количество кислород.

4. Забавя появата на бръчки

Всички знаем, че бръчките са нещо, което милиони жени искат да отложат колкото е възможно по-напред във времето. Сред хилядите лекове, има две съставки, подкрепени от науката – колаген и еластин. Ако не ви се пият таблетки колаген, парната баня може да бъде чудесна алтернатива. Благодарение на засилената циркулация, автомантично се ускорява и производството на колаген и еластин.

5. Ще започне да се хидратира естествено

Освобождаването от цялото количество себум принуждава тялото ви да произвежда повече натурални масла, които овлажняват кожата и повишават нивата на естествена хидратация. Плюс това, парната баня увеличава пропускливостта на кожата, така че дава възможност на продуктите да се абсорбират по-добре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама