Назаем от корейките: Трикове за перфектна кожа


Назаем от корейките: Трикове за перфектна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Корейската козметика се превърна във водеща сила на Запад. Успехът се дължи на факта, че далечната източна култура дава сигурна рецепта за здрава, хидратирана и сияйна кожа, без да замаскира проблемите с грим. Не е случаен фактът и че всички корейски дами изглеждат значително по-млади от своите западни „набори”. Ето кои са най-честите трикове, които азиатските красавици използват в ежедневната си рутина.

1. Двойно почистване

Почистването на лицето е основна и съществена стъпка във всяка рутина. Първо трябва да премахнете грима с продукт на маслена основа, като например сухо почистващо олио. Преминете към продукт на водна основа, за да премахнете мъртвата кожа - почистващо мляко, почистващ гел или мицеларна вода. Нанесете продукта върху мокра кожа, масажирайте с кръгови движения, изплакнете с хладка вода и подсушете с чиста кърпа.

6 ЗНАКА, РАЗКРИВАЩИ ИСТИНСКАТА ВЪЗРАСТ НА ЖЕНАТА

2. Ексфолиант

Ексфолирането е стъпка, която не се прави всеки ден. Има механични продукти, които съдържат малки и груби частици, отстранявайки мъртвите клетки с помощта на триене. Има и химически пилинг, който се нанася директно върху кожата с памучен тампон и после се отмива. Желателно е да комбинирате физическо и химическо почистване – всяко по веднъж седмично.

3. Почистващи маски

Глинените маски са широко разпространени в Корея. Разбира се, за моментите, когато имате време просто да се поглезите. Има няколко вида пречистващи маски - от тези с активен въглен до най-често срещаните, които са с глина (зелена за мазна кожа, бяла за суха кожа, жълта за нормална кожа и червена за чувствителна кожа).

4. Тоник

Нанасянето на тоник не е съществена стъпка в рутината на европейките, но ще донесе големи ползи за кожата ви, особено ако сте редовни. Този продукт не само намалява размера на порите, но и балансира рН на кожата. Трябва да се прилага както сутрин, така и вечер между почистването и нанасянето на козметика.

7 ЕЖЕДНЕВНИ НАВИКА, КОИТО ЗАПУШВАТ ПОРИТЕ

5. Есенция

Това е един от най-малко познатите ни корейски продукти за красота, но има големи предимства. Есенцията има концентрация на активни елементи за специфичен тип нужди като корекция на бръчки или дълбока хидратация.

6. Серум

Серумът е предназначен за лечение на специфични кожни проблеми, благодарение на високата концентрация на активни съставки, лесното усвояване и незабавното действие. Когато избирате продукта си, важно е да знаете кожния проблем, който искате да атакувате. Интересен факт е, че се нанася с пипета директно върху кожата, а не върху пръстите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама