5 ползи за кожата от студения душ


5 ползи за кожата от студения душ
Снимка: iStock/Guliver

Свикнали сме да мислим, че студеният душ ни зарежда с енергия и ни помага да се събудим сутрин. Но той носи и редица бюти ползи. Дори да не сте сред феновете на ниските температури, имайте предвид, че дори хладната вода може да има невероятно въздействие върху кожата ви. Ето някои от ползите.

1. Придава на кожата ви блясък

Студените душове помагат за подобряване на кръвообращението. За лицето това означава свеж и сияен вид. Добрата новина е, че не е нужно да стоите под струята твърде дълго, за да направите кожата си по-бляскава. Дори лекото изплакване е достатъчно.

ПО-КРАСИВИ С ЛЕД

2. Предотвратява появата на бръчки

Навикът да обливате лицето си с хладка вода помага на кожата ви да остане по-млада за по-дълго. Студената вода активира нервната ви система, а тялото отделя хормони и мозъчни химикали, които се борят със стреса. Изследванията показват, че психологическият стрес има пряко въздействие върху стареенето на кожата.

3. Предотвратява кожни заболявания

Студеният душ изпраща огромно количество импулси към мозъка и стимулира отделянето на ендорфини. Когато тези химикали се отделят от тялото, нивата на стрес намаляват и проблемите като акне, псориазис и дерматит се овладяват по-лесно.

4. Стяга порите

Топлата вода има склонността да отнема някои от защитните масла, които кожата създава, докато студената свива порите ви. Освен това, може да доведе до компресия на кръвоносните съдове, което кара лицето да изглежда по-малко подпухнало или зачервено.

5. Облекчава дискомфорта

Докато горещите душове могат да възпалят кожата, причинявайки зачервяване и сърбеж, студената вода прави точно обратното. За тези, които страдат от сърбеж на кожата, душовете със студена вода могат да ви помогнат да преодолеете неприятното усещане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама