Хидратирана кожа = по-малко бръчки


Хидратирана кожа = по-малко бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Бръчките неизбежно се появяват върху лицето на всеки човек, но има начини да предотвратите ранната им поява и да запазите кожата си гладка за по-дълго време, каза пред радио "Спутник" Светлана Жабоева, дерматолог.

Бръчките на лицето са разделени на два вида: мимически и постоянни. Първите се появяват временно, когато човек се усмихва или намръщи, вторите са по-трайно явление, те се формират през годините.

"Основната причина за бръчките са израженията и мимиките. Дори децата, когато се мръщят и усмихват, получават бръчки, но те не остават на лицата им. Но с напредването на възрастта нивото на колаген намалява, кожата се дехидратира и бръчките остават", каза Жабоева.

4 ГРЕШКИ, ВОДЕЩИ ДО БРЪЧКИ ОКОЛО ОЧИТЕ

Рано или късно всеки има такива кожни проблеми, но има поне два начина да застраховате лицето си срещу ранното появяване на бръчки, твърди дерматологът.

"Трябва да хидратирате кожата колкото е възможно повече. Всички правят различни мимики, но бръчките се образуват в различни възрасти. Колкото по-хидратирана и еластична е кожата, толкова по-късно ще се образуват постоянните бръчки. За това има специални маски и кремове. Ако човек има генетично тънка, по-чувствителна и дехидратирана кожа трябва да прилага такава козметика в по-ранна възраст", обясни лекарят.

ВИЖТЕ КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ ХИДРАТИРАЩА МАСКА С ЛАВАНДУЛА

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама