6 знака, разкриващи истинската възраст на жената


6 знака, разкриващи истинската възраст на жената
Снимка: Getty Images/Guliver

Не само бръчките, сивата коса, ръцете и шията издават възрастта на жената. Има много други знаци, които не се виждат на пръв поглед. Може да ви е полезно да ги знаете.

1. Челото става по-плоско

Надали сте предполагали, че с възрастта тази част на тялото губи обем. Всъщност, инжекциите с Ботокс, които много жени си слагат, само влошават ситуацията. Дори челото да остане гладко, то губи обема си.

2. Появяват се тъмни кръгове под очите

Подкожният мастен слой става по-тънък поради ниското производство на колаген след 30-годишна възраст. Кожата около очите губи своята плътност, става по-прозрачна, кръвоносните съдове стават по-видими, което след това води до появата на тъмни кръгове.

ЖЕНИ, ОТКРИЛИ ИЗВОРА НА МЛАДОСТТА

3. Устните губят обема и хидратацията си

За съжаление, формата на устните се променя през годините. Те губят обема си, стават по-сухи и се появяват фини бръчки около тях. Видимо стават по-малки и тънки.

4. Меката част на ухото се разтяга и увеличава размера си

Ушите също са показател за възраст, както ръцете и шията. Колкото и да е изненадващо, жените се интересуват много по-малко от тях, отколкото от другите части на тялото. За съжаление, меката част на ухото също губи тънкия си мастен слой и еластичност. Като резултат,  се разтягат, а по-тежките обици само влошават ситуацията.

5. Веждите се смъкват, погледът става по-затворен

Когато сме млади, кожата ни е по-стегната, заради което веждите си стоят там, където им е мястото. Но с възрастта намалява производството на колаген, който поддържа еластичността на кожата, лицевите мускули отслабват и се отпускат заради гравитацията. Като резултат, веждите постепенно започват да се "смъкват", притиснати от тези мускули. 

10 ТАЙНИ В ГРИМА, КОИТО ЩЕ ВИ ПОДМЛАДЯТ С 10 ГОДИНИ

6. Тенът избледнява и кожата губи блясъка си

Тенът на лицето губи тонуса и блясъка си. Основната причина е намаленото производство на колаген и еластин. Също така, недостатъчна или неподходяща грижа, липса на достатъчно сън, нездравословна диета и лоши навици като тютюнопушене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама