5 трика за запушени пори от дерматолог


5 трика за запушени пори от дерматолог
Снимка: iStock/Guliver Images

Замърсеният въздух, генетиката, възрастта и слънцето са основните причини за запушените пори. Но това не означава, че не можете да ги минимизирате. Ето защо днес сме събрали няколко съвета от дерматолози, които наистина действат.

1. Използвайте продукти с адаптирано към естественото pH

Дори да обичате да експериментирате с почистващи продукти, не забравяйте да проверите pH баланса. Козметиците казват, че всъщност това е изключително важно. Бюти продуктите трябва да се приспособят към кожата ви, която обикновено е със стойности между 4,7 и 5,75, когато говорим за pH. Грешният почистващ продукт води, освен широки пори, но и до различни кожни заболявания като дерматит и розацея.

2. Не използвайте дневен крем върху мазен нос

Може да звучи странно, но дерматолозите съветват да не нанасяте крем върху носа си, ако е мазен или ако имате черни точки. А когато използвате слънцезащитен крем на лицето си, изберете такъв без съдържание на масла.

НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С ТЕЗИ 7 НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ В БЮТИ РУТИНАТА СИ

3. Нанесете гликолова киселина, за да отпушите порите

Ако имате големи, запушени пори, дерматолозите препоръчват да използвате гликолова киселина, дори ако имате суха кожа. Използването на продукти с тази съставка, ще ви помогне да се отървете от мъртвите кожни клетки и излишния себум.

4. Мийте лицето си два пъти на ден с топла вода

Мийте лицето си сутрин и преди лягане, за да отпушите порите, но не забравяйте, че водата не трябва да е много гореща, защото това ще раздразни кожата ви още повече.

5. Използвайте подходяща слънцезащита

Ако имате склонна към акне кожа, търсете продукт с много лека текстура и да съдържа цинк. По-добре е да избягвате водоустойчивите кремове, защото кожата ви няма да може да диша.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама