Не прекалявайте с тези 7 натурални съставки в бюти рутината си


Не прекалявайте с тези 7 натурални съставки в бюти рутината си
Снимка: Thinckstock/Guliver

Натуралната козметика е абсолютен тренд. 33,5% от индустрията се състои от естествени продукти за грижа за кожата, а 41% от дамите използват разкрасяващи продукти тип „направи си сам“ поне веднъж месечно. Но въпреки че те са щадящи към околната среда и като цяло по-малко агресивни към кожата, все пак трябва да бъдем внимателни, особено с тези 7 съставки.

1. Кокосово масло

То е чудесен вариант за хидратация и можете да го видите почти навсякъде - от грижа за кожата до процедури за коса. Но е важно да знаете, че кокосовото масло не е предназначено за всеки тип коса. При тънките коса кокосовото масло блокира притока на вода, което може да попречи на кичурите да получи влагата, от която се нуждае.

2. Ябълков оцет

Много хора използват ябълков оцет за лечение на акне, пърхот или дори като естествен дезодорант. Високата му киселинност обаче може да доведе до опасни изгаряния по кожата ви, така че по-добре винаги добавяйте вода към сместа.

3. Яйчен белтък

Белтъците често се използват за стягане на порите на лицето и за по-гладка кожа. Яйцата обаче са често срещан преносител на салмонела и не бива да ги поставяме толкова близо до устата си, когато са сурови.

КАК ДА ИМАТЕ КРАСИВА И СИЛНА КОСА ПРЕЗ ЗИМАТА

4. Канела

Канелата стана популярна като съставка против акне. Жените добавят тази съставка към маските си за лице, но някои се оплакват от алергии и усещане за парене. Това се случва, защото контактният дерматит е често срещан недостатък след употребата на канела.

5. Захар

Захарта може да бъде вкусно удоволствие, но кожата ви не я оценява толкова. Ако в крайна сметка използвате захар като ексфолиант, тя може да бъде много абразивна и да отвори малки рани.

6. Лимонов сок

Не е изненадващо, че лимоновият сок е пълен с витамин С и антиоксидантни свойства. Ето защо все повече хора добавят тази съставка към маските си за лице, за да се възползват от всички ефекти против стареене. Но лимонът може да доведе до хиперпигментация и изгаряне на кожата.

7. Овесени ядки

За някои приготвянето на овесена каша е идеалното решение за сърбяща кожа. Наличието на такъв близък контакт с овесена каша обаче може да доведе до атопичен дерматит, което ще накара кожата ви да сърби още повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама