Колко е средната продължителност на брака в различните държави


Колко е средната продължителност на брака в различните държави
Снимка: Istock

Дали сватбата не се превърна в едно скъпо празненство, лишено от онази духовна част на обета, в който се заклеваш да обичаш и да бъдеш до партньора си, независимо през какви бурии ще премине живота ви?

Вижте още: 7 неща, които мъжете НЕ понасят в секса, но никога няма да ви кажат

Днес често се смеем на двойки, че са се разделили преди да изплатят кредита, който са теглили за сватба, а това всъщност е толкова тъжна диагноза на едно съвременно общество, чиято клетва е надживяна от подпис пред кредитора.

Превърна ли се брака в макет на семейство, лишено от взаимни компромиси и подкрепа? Това са въпроси, които все повече си задават хората от поколението на ресторантите за "Бързо хранене", за които любовта е с кратък срок  на годност.

Днес ви представяме колко е средната продължителност на брачния живот в различните държави:

1. Рим, Италия: От 15 до 18 години

Разводите са се е покачил с 30,7 % от 2010 г. в Рим. В този регион на всеки 1000 брака се падат 307 раздяли и 182 развода.

2. Отава, Канада: 13 години

Средната продължителност на брака в Отава е 13 години. Въпреки това, тъй като процентът на разводите непрекъснато нараства и националният процент на разводите е 48 %, този брой може постоянно да се променя.

3. Париж, Франция: 13 години

Изненадващо, дори градът на любовта не е имунизиран срещу провалени бракове, като разводите са 55 %. Средната продължителност на брака е 13 години.

4. Ню Йорк, САЩ: 12 години и 2 месеца

Браковете в Ню Йорк продължават повече от средното за страната - 12 години и 2 месеца.

Вижте още: 6 токсични очаквания на жените, които тровят връзката

5. Токио, Япония: 11 години

Според национално преброяване средният брак в Япония продължава не повече от 11 години, като процентът на разводите е 36.

6. Кейптаун, Африка: 11 години

Според доклад от 2012 г. на Статистическата служба на Южна Африка, разводите между двойките варират според пола и възрастта. Мъжете обикновено се развеждат между 40 и 44 години, докато жените се развеждат между 30 и 35 години. Средната продължителност на брака е 11 години, като процентът на разводите е 31,2.

7. Сидни, Австралия: 8 години и 7 месеца

Австралийският институт за семейни изследвания установи, че двойките се разделят много по-бързо от 2011 г. насам, със средна продължителност на брака от 8 години и 7 месеца.

8. Лондон, Англия: От 4 до 8 години

Средният брак в Лондон обикновено завършва с развод след от 4 до 8 години, като разводите в страната са около 42 %. Средната продължителност на браковете в страната обаче е около 11 години.

9. Доха, Катар: 5 години и 5 месеца

Процентът на разводите в Доха е 38, като средната продължителност на брака е само 5 години и 5 месеца. Доклад от 2011 г. установи, че 60 % от двойките се разделят в рамките на 5 години, някои дори не консумират брака си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама