5 неща, които никога не трябва да променяте в себе си (дори ако сте във връзка)


5 неща, които никога не трябва да променяте в себе си (дори ако сте във връзка)
Снимка: iStock

В свят, който непрекъснато ни подтиква да се подобряваме и адаптираме, е лесно да изгубим от поглед кои сме всъщност – особено когато любовта е на преден план.

Привлекателността на една нова връзка може да бъде толкова силна, че може да ви изкуши да се превърнете в някой, който не сте. Но какво се случва, когато любовната мъгла се вдигне?

Има някои неща, които не трябва да променяте заради никого. Ето 5 неща, на които винаги трябва да държите, дори когато сте влюбени до уши.

1. Вашите мечти и цели

Всички ние имаме мечти и цели, които запалват огън в душите ни, независимо дали става въпрос за публикуване на книга, стартиране на собствен бизнес, или пътуване по света. Когато сте във връзка, тези стремежи не трябва да остават на заден план.

Не ни разбирайте погрешно - понякога любовта ни помага да прецизираме мечтите си или дори да мечтаем за по-големи. Добре е, ако доброволно решите да промените целите си, за да вземете предвид партньора си. Всъщност това може да бъде красива част от това да сте в любяща връзка, стига партньорът ви да е готов да направи същото за вас.

2. Вашите основни ценности

Вашите основни ценности са принципите, които ръководят живота ви - като компас, който ви помага да навигирате през решения и конфликти. Независимо дали става въпрос за силна вяра в честността, ангажимент за устойчивост на околната среда, или отдаденост на семейството, тези ценности определят кой сте в основата си. Така че в една връзка е важно тези основополагащи елементи да не бъдат компрометирани.

Вижте още: 4-те златни правила на щастливата връзка

3. Вашата независимост

Независимостта е ценно нещо. Това е свободата да правите избор, да имате собствени интереси и да управлявате живота си по начин, който ви прави пълноценни. Да бъдете във връзка никога не трябва да означава отказ от това чувство за самоувереност.

Нека обаче не забравяме и обратната страна. Част от красотата на любовта е да знаете, че има някой, на когото можете да разчитате, особено когато животът стане труден.

Когато живеете под един покрив, няма смисъл да се държите като двама независими наематели, споделящи едно пространство. И здравословно, и нормално е да разчитате един на друг за определени неща.

Но ето нещо важно: има тънка граница между взаимозависимостта и това да се заплетете толкова много, че да загубите себе си.

4. Вашите отношения със семейството и приятелите

Вашите взаимоотношения със семейството и приятелите са изградени в продължение на години, може би дори десетилетия. Тези връзки са част от това, което сте, и е изключително важно да ги поддържате, дори когато сте дълбоко влюбени в някой друг.

Вашият партньор никога не трябва да ви кара да избирате между него и другите важни хора в живота ви. Въпреки това, нека бъдем реалисти: той не трябва да бъде най-добър приятел с всеки човек, когото обичате. Той е във връзка с вас, а не с целия ви социален кръг. Въпреки това, ако партньорът ви започне да ви притиска да прекъснете връзките си с определени хора, това е голям червен флаг, на който трябва да обърнете внимание.

Вижте още: 15 изключително лесни начина да бъдете по-щедър партньор

5. Вашите лични граници

Вашите лични граници са като невидима ограда, която обгражда емоционалното ви благополучие. Те определят какво е приемливо и какво не в начина, по който другите взаимодействат с вас.

Когато влезете във връзка, е изкушаващо да намалите тези граници в името на любовта или компромиса. Но промяната им за комфорта на някой друг е хлъзгав наклон, който често води до негодувание и загуба на самоуважение.

Може да откриете, че определени граници могат да се огъват в една здрава връзка. Ще се научите да толерирате странностите един на друг и може би дори ще промените мнението си за някои неща. Но тези промени трябва да са взаимни и да ви се струват подходящи.

Не забравяйте, че поставянето на граници не означава да изключите партньора си, става въпрос за създаване на здравословна емоционална среда, в която и двамата можете да процъфтявате.

Ако някой наистина го е грижа за вас, той ще уважава вашите граници, вместо да ви кара да ги променяте. Вашето емоционално благополучие си заслужава.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама