Как да продължите да обичате някого


Как да продължите да обичате някого
Снимка: iStock

Лесно е да се влюбите в някого, да се насладите на новосъздадената интимност и да се изгубите в романтиката. Лесно е да започнете връзка. По-трудната част е да останете влюбени в този човек, създавайки пълноценно единствено.

Когато животът ви увлече - сметки и плащания, работа, стрес -  тогава любовта започва да се чувства по-малко като романтика, а повече като битка. Това е моментът, когато най-добрите намерения се разпадат на пух и прах, когато двама души, които са прекарали един ден в леглото с преплетени тела, спорят за чиниите  - сякаш чиниите някога са имали толкова голямо значение.

Да продължите да обичате някого е изкуство. Началото е най-лесната част. За да продължите да обичате някого, трябва да спрете настоящия момент в ума си и да си спомните защо сте решили да обичате този човек през първите перфектни месеци.

Да продължите да обичате някого означава да познавате себе си и да знаете как миналото ви се отразява на настоящето ви. Как връзката, която сте имали или не сте имали с родителите ви, рефлектира върху връзката, която имате с партньора  -  независимо дали го искате, или не. За да продължите да обичате някого, трябва да изследвате себе си. Не можете да бъдете жертва на живота. Понякога трябва да осъзнаете, че проблемът отчасти се дължи на самите вас.

Вижте още: 8 сигурни знака, че сте силна двойка

Да продължите да обичате някого означава да се борите да отричате онази част от вас, която винаги ще вярва, че сте недостойни за любов. Да не позволите на това коварно малко червейче да си пробие път в съзнанието ви и да разруши любовта ви, живота ви.

Да продължите да обичате някого дълбоко и истински означава да видите собственото си "аз" без маски, без защитни стени и да го покажете на друг човек. Да кажете искрено и смело: "Това съм аз. Приеми ме такава, каквато съм." И след това се надявайте, че половинката ви няма да си тръгне от вас, че няма да се уплаши от истинския ви образ.

Да продължите да обичате някого е проява на смелост. Няма никаква слабост в това да обичате някого. Любовта е за силните, за онези, които са готови да позволят на любовта да ги съсипе.

Любовта е за тези, които ще рискуват да бъдат отхвърлени с надеждата да бъдат видени. Това са воините, тези, които не желаят да се откажат. Тези, които няма да обвиняват, а ще решават  - заедно. Тези, които няма да изхвърлят някого от живота си, стремейки се към някаква нереалистична представа за перфектния човек.

Тези, които казват : "Ти си моят човек " - и които ще се борят, за да проработи връзката им, защото за любовта си струва да се бориш. Тези, които не прехвърлят възвишените си идеи за щастие на плещите на друг, а се заричат първо да направят себе си щастливи и след това да го споделят с човек, който прави същото.

Вижте още: Намерете любов, която се усеща като лято

Тези, които знаят разликата между любовта, за която си струва да се вложи всичко, и любовта, която ненужно ги обременява, любовта, която изтощава и двамата. Тези, които знаят кога да си тръгнат и кога да останат. Тези, които ще кажат истината -  най-вече на себе си, защото тя започва оттам.

Да продължите да обичате някого е предизвикателство за хората със силна воля, тези, които са готови да се втренчат в страха и да се изправят срещу него всеки път. Това е знак на чест  - да запазите любовта жива. Нужно е всичко, което имате, но красивите неща винаги си струват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама