Как да се извините на партньора си след скандал, 15 подходящи фрази


Как да се извините на партньора си след скандал, 15 подходящи фрази
Снимка: iStock

Да знаем, че сме наранили любим човек е ужасно. Подобно осъзнаване води до емоции като срам, съжаление и дори страх, докато се тревожим за това как се чувства половинката ни и за състоянието на връзката ни.

Но ако сте се скарали с партньора си, е важно да оставите настрана всякакви защитни механизми, ако искате искрено да му се извините.

След кавга трябва да отделите известно време, за да обмислите случилото се. Запитайте се, освен факта, че в крайна сметка сте се скарали, за какво точно съжалявате? Бяхте ли груби, несправедливи, отбранителни? След като сте наясно, поемете отговорност за действията си и искрено се извинете. Ето и 15 фрази, които можете да използвате спрямо ситуацията:

"Съжалявам. Сега знам, че можех да направя нещата по различен начин. Съжалявам, че постъпих така и поемам пълна отговорност за действията си."

"Иска ми се да мога да върна времето назад и да променя всичко, но знам, че не мога. Съжалявам за това, което направих, за да те нараня. Много съжалявам и ще ти покажа, че няма да се повтори."

"Не мога да кажа, че бих могла да си простя, ако бях на твое място... и ако го направя, знам, че ще ми отнеме известно време. Но искрено се надявам да повярваш, че съжалявам. Не очаквам скоро да ми простиш или да ми се довериш, но се надявам, че все още можем да се помирим, за да ти покажа, че съм способна да положа усилия, за да си върна доверието."

"Обичам те толкова много, но оставих гнева да ме надвие, когато не трябваше. Наистина съжалявам за случилото се. Ще работя върху проблемите си, за да не се случва отново."

Вижте още: 7 неща, за които НЕ трябва да се извиняваме

"Сега осъзнавам, че не съм ти показала уважението или вниманието, което заслужаваш, и трябваше да се държа различно в тази ситуация. В крайна сметка те нараних, без да искам, но разбрах къде сгреших. Толкова съжалявам и няма да се повтори."

"Знам, че нараних чувствата ти. Ти просто правеше всичко възможно и не трябваше да реагирам прекалено. Сгреших, като се отнесох така с теб и се извинявам."

"Наистина съжалявам за това, което казах. Никога не е добре да говоря с някой, когото обичам и уважавам по този начин, и сега разбирам това. Продължавайки напред, ще се опитам да мисля повече, преди да говоря."

"Съжалявам, че се съмнявах в теб. Знам, че си изключително способен и не трябваше да те подценявам така. Искам да знаеш, че наистина ценя твоя опит и знания."

"Имаш пълното право да си разочарован и разстроен. Това, което направих, беше обидно и съжалявам за това. Наистина съжалявам."

"Чувствам се ужасно заради това, което направих. Ти си толкова важен за мен и съжалявам, че постъпих по начин. Искам действията ми да отразяват колко си важен за мен, а не обратното."

"Знам, че този път наистина обърках нещата. Поемам пълна отговорност за всичко и повече няма да направя нещо подобно. Виждам болката и разочарованието в очите ти и съжалявам".

Вижте още: 6 извинения, с които жените оправдават гаджетата си

"Иска ми се да бях помислила, преди да действам. Допуснах голяма грешка. Не заслужаваше да ти крещя така. Толкова съжалявам."

"Само да кажа "съжалявам" не е достатъчно. Искам да ти се реванширам. Мога ли да направя нещо?"

"Въпреки че мислех, че имам най-добри намерения, не трябваше да използвам толкова обиден език. Наистина съжалявам, че говорих с теб по този начин и ще помисля по-внимателно как формулирам нещата в бъдеще."

"Не очаквам твоята прошка. Просто искам да ти кажа, че не заслужаваш да бъдеш третиран по този начин и искрено съжалявам за случилото се."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама