4 начина възпитано да не отговорите на неудобни въпроси


4 начина възпитано да не отговорите на неудобни въпроси
Снимка: Istock

Всеки един от нас се е сблъсквал с хора, които обичат да се намесват в живота ни по един или друг начин. Днес ви представяме 5 трика, с които по възпитан начин да покажете на "съветниците", че животът си е ваш.

Вижте още: 10 ефективни начина да намалите драмата в живота си

1. Начертайте ясни граници

Научете се да казвате „не“ и знайте, че дори не е нужно да им давате обяснение за това, например: „Не, не искам да обсъждам тази тема“. Пазете личното си пространство. В днешно време със съвременните технологии това включва да не оставяте телефона си без надзор.

2. Не го приемайте лично

Знайте, че можете да контролирате това, което правите, но не можете да контролирате това, което правят другите. Така че дори да знаете, че не е трябвало да казват или да питат определено нещо, като например: "Кога ще се омъжиш", "Защо нямаш деца", можете да контролирате как се чувствате от липсата на такт във въпросите им.

3. Игнорирайте

Има някои хора, които не можете да избегнете и с които трябва да поддържате цивилизовани отношения, като вашия колега или съсед. Ако се месят в живота ви, стига да не излязат извън контрол, може би е най-добре да не им обръщате внимание.

Вижте още: 7 основни правила на етикета, която всяка истинска дама трябва да спазва

4. Не споделяйте лични неща с натрапниците

Информацията за личния ви живот подхранва любопитните хора, защото щом научат нещо за вас, те ще искат да го коментират с друг. Така че се опитайте да запазите нещата за себе си, дори ако ви попитат директно. Да речем, че някой попита: „Защо все още си сама?", бихте могли да отговорите с „Колко мило, че си загрижен за личния ми живот“ и нищо повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама