7 знака, че сте психически силни (дори и да не го осъзнавате)


7 знака, че сте психически силни (дори и да не го осъзнавате)
Снимка: iStock

Психическата сила не идва лесно и не всеки я притежава.

Ако сте един от малцината с изключителна умствена сила, може дори да не го осъзнавате. Вие сте просто вие, правите това, което правите. Но ако имате следните навици, може да сте сигурни, че умствената ви сила е далеч над средната.

Нека да разгледаме основните признаци, че сте психически силни.

1. Балансирате главата и сърцето си

Когато имате изключителна умствена сила, вие се научавате да балансирате главата и сърцето си. На практика това означава, че вземате предвид емоциите си, но също така ги обмисляте на практическо ниво.

Може да обичате някого много и да искате да се преместите при него, но също така имате прекрасна работа там, където сте, и преместване в момента би застрашило това.

Така че намирате баланс между главата и сърцето си и се съгласявате да се преместите след шест месеца, след като намерите начин да прехвърлите кариерата си на новото място.

2. Не само мислите, но и действате

Изключителната умствена сила означава, че не живеете само в ума си. Вашите мисли са в съответствие с вашите действия. Премисляте нещата и след това ги правите. Не сте изгубени в безкрайно мислене или анализ.

Вие използвате ума си като инструмент, вместо той да използва вас. Подреждате мислите си и решавате кои са полезни и водят до решение и кои нямат полза или могат да ви подведат. Когато времената станат трудни и натискът е голям, това има значение.

Вижте още: 5 урока за живота от прекрасната София Лорен

3. Вие се адаптирате към промяната без оплакване

Ако търсите едно нещо, на което можете да разчитате в живота през цялото време, това е промяната. Това може да включва някои много трудни промени, включително остаряване, разболяване, загуба на работа и преживяване на болезнена раздяла. Когато си психически силен, страдаш като всички останали, но не се оплакваш от това или не играеш жертва.

Вие правите всичко възможно, за да оцелеете и да намерите урок в страданието, докато намирате начини да продължите напред и да решите какво да правите по-нататък.

4. Не търсите външно одобрение и похвала

Психически крехкият човек търси похвала и одобрение, искайки увереност, че той/тя върши добре работата си.

Ако сте психически силни, не търсите външно одобрение. Нямате нищо против аплодисментите, но това не е горивото, което ви държи.

Живеете живота си според собствените си основни ценности и правите всичко възможно, за да постигнете целите си, независимо дали това се харесва на другите хора.

Вижте още: 12 закона на Вселената, които ще променят живота ви

5. Не си губите времето в ненужни конфликти

Конфликтите са естествена част от живота и не можем да се разбираме с всички.

Психически слабият човек се оставя да бъде всмукан в часове на безполезни спорове, караници онлайн и гняв заради коментар, направен от някой по-рано през деня.

Ако сте психически силен човек, просто пропускате целия този шум. Това няма значение за вас и осъзнавате, че това е огромно източване на вашата енергия и внимание.

Ако имате конфликт, вие правите всичко по силите си, за да спечелите и да се поучите от него, но не го оставяте да тлее, нито му отдавате прекалено голямо внимание.

6. Имате високо самосъзнание и продължавате да се подобрявате

Самосъзнанието е ключът, който отключва хиляди врати. Когато сте психически силни, тогава искате да научите за себе си колкото е възможно повече.

Имате търпението и смирението да обърнете внимание на това как се справяте с емоциите, конфликтите, живота и да продължите да се подобрявате. Знаете своите силни и слаби страни и реагирате по съответния начин.

7. Вие приемате и обработвате трудни емоции, вместо да ги потискате

Твърде много хора се чувстват ядосани, тъжни или уплашени и се опитват да заключат тези емоции. Като психически силен човек, вие се изправяте пред трудните си чувства и се опитвате да направите нещо за тях.

Може би гневът и страхът могат да бъдат канализирани, може би тъгата ще ви даде търпение или прозрение за нов път, който искате да поемете в живота.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама