"Когато напуснахме Куба" - романтичен исторически трилър

  • Дата: Снимки: Егмонт
Дата: 16.05.2019 Снимки: Егмонт
Iwoman.bg

"Когато напуснахме Куба" е втората книга на Шанел Клийтън, която следва успеха на "Догодина в Хавана" – дебютния ѝ роман, който се нареди сред най-продаваните книги на USA Today и спечели вниманието на литературния клуб на Рийз Уидърспун през изминалата година.

"Идеята се зароди още докато пишех "Догодина в Хавана", споделя Клийтън. – Образът на Беатрис изкристализира толкова ясно пред очите ми, че вече знаех какво ще пише в първата глава на следващия си роман – "Когато напуснахме Куба", допълва още тя.

Революцията отнема всичко на Беатрис Перес – приятелите, роднините, любимия ѝ остров. Вербувана от ЦРУ, тя се вмъква в близкото обкръжение на Фидел Кастро и се впуска в опасния свят на шпионажа. Докато ураганът на Студената война се вихри край бреговете на Флорида, Беатрис е въвлечена в политическия сблъсък между Куба и САЩ. Към това се прибавя и драмата на любовната ѝ афера с високопоставен член на американския сенат. Непрекъснатите обрати в историята разкриват лутанията и съмненията на Беатрис, която е принудена да направи своя избор. Дори един погрешен ход може да ѝ струва всичко – не само родния остров, но и любовта на живота ѝ...

Publisher’s Weekly определя "Когато напуснахме Куба" като красиво написан роман, който напълно пренася читателите в друго време и на друго място. "Прекрасна атмосфера, почит към миналото на една страна, вибриращи емоции на всяка страница… Историческите събития в романа се преплитат с шпионския сюжет, с пътуването към себепознанието на главната героиня, разкъсвана между любовта ѝ към две държави, които нарича свой дом", отбелязва Карън Уайт, бестселър автор на The New York Times. Колегата ѝ по перо Шели Ноубъл споделя: „Невероятна история, изпълнена с любов – към един мъж, към една страна, към отнетото минало и неясното бъдеще… Книгата направо ме помете!".

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.