Как да изберем обици според формата на лицето

  • Как да изберем обици според формата на лицето
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 29.10.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Обиците са едни от най-обичаните женски аксесоари, които завършват цялостната ни визия. Сигурни сме, че имате ежедневни чифтове, такива за по-специални случаи, други пък със сантиментална стойност от мама или баба… А имате ли чифт, съобразен с формата на лицето ви? В случай, че отговорът е „не”, ви предлагаме да разнообразите колекцията си с някой от следните варианти, които подхождат най-добре на структурата на лицето.

1. Кръгло лице

Ако имате кръгла брадичка и лицето ви е най-широко около скулите, то значи заложете на капковидни или висящи обици, за да внесете баланс.

2. Овална лице

Ако челото ви е малко по-широко от брадичката и имате заоблена линия на челюстта, то значи сте от късметлийките с овално лице. Тези дами са адаптивни към почти всички видове обици, но най-добре да залагат на такива със средна дължина.

3. Квадратно лице

Квадратната форма се характеризира с доста сходни по ширина чело и челюст и квадратна или плоска брадичка. Халките, капковидните и като цяло закръглени обеци са най-добрият вариант за вас, защото помагат да балансирате ъглите на лицето си.

4. Издължено лице

Дамите с по-дълги лица биха могли да заложат на перли, диаманти и халки. Общо взето, всички модели, които не добавят акцент към дължината на лицето.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.