Жестоки пилешки дробчета по сръбска рецепта

Пилешките дробчета са много вкусна, а и много полезна храна, особено за хора с нисък хемоглобим, а тази сръбска рецепта за приготвянето им ще ви стане любима.

Необходими продукти за пилешки дробчета:

500 г пилешки дробчета

брашно - за овалване

олио - за пържене

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

лимонов сок - за поливане

Вижте още: Перфектният сос за бургери

Начин на приготвяне:

Почистваме пилешките дробчета. Измиваме ги в няколко води и изкисваме. Всяко дробче овалваме в брашно, смесено със сол.

Оставяме да постоят така. В тиган загряваме олио. Повторно овалваме и изтупваме в брашно, пържим в маслена баня.

Сервираме ги поръсени с млян черен пипер и лимонов сок.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти