Сурова шоколадова торта

Малко фантазия и качествени продукти стигат, за да сътворите вашата специална торта. Моята е шоколадова, без консерванти, подобрители и захари, само ядки, фурми, авокадо, кленов сироп и кокосово масло.

Необходими продукти:

1 ч.ч. накиснати сурови бадеми

1 ч.ч. фурми

2 с.л. кокосово масло

продукти за крема:

1 ч.ч. накиснато сурово кашу

1 бр. зряло авокадо

1 с.л. натурално какао

4 с.л. кленов сироп

3 с.л. кокосово масло

1 с.л. вода

продукти за украсата:

100 г бял шоколад

розов кокос

Начин на приготвяне:

Накиснете в две отделни купи бадемите и кашуто за 1 час. Отцедете ги и ги измийте добре.

Смелете в блендер бадемите, фурмите и кокосовото масло. Разпределете сместа на дъното на формата за торта и заравнете добре. Почистете блендера.

Изсипете кашуто и го пасирайте. Добавете едно зряло авокадо, какао, кленов сироп, кокосово масло и малко вода и пасирайте до пухкав крем.

Изсипете крема върху основата и заравнете добре. Охладете тортата за няколко часа, отстранете ринга и декорирайте по желание със стопен бял шоколад, цветен кокос и топчета.

Източник: vkusnoteka.bg

Гласували общо: потребители

Горещи оферти