Гурме тренд: Когато храната стане двигател на модата

Сложните и екстравагантни ястия, които наскоро станаха популярни в света на модата под формата на рококо кули с морски дарове и авангардни торти, най-накрая се появяват и на модните подиуми.

За новия сезон пролет/лято 2023 не малко колекции са покрити с храна: обшитата с пайети жълта рокля Bottega Veneta е украсена с лимони, Carrolina Herera залага на череши, Collina Strada пък комбинира различни мотиви - рокля с астрално проектирани кивита и чанта с броколи, Moschino използва поп арт комбинация от 70-те години с багети и хамбургери.

View this post on Instagram

A post shared by 𝐁𝐎𝐓𝐓𝐄𝐆𝐀 𝐕𝐄𝐍𝐄𝐓𝐀 𝐛𝐲 𝐌. 𝐁𝐋𝐀𝐙𝐘 (@bottegaveneta_blazy)

View this post on Instagram

A post shared by IEVA 📍Location Latvia (@justfashionworld)

Тази нова кулинарно-модна вълна на жанра настоява за лукс. Това е прост визуален език, който съобщава сладост, разкош и онова нещо, за което всеки жадува – почивка. Тази година дизайнерката Рейчъл Антоноф пусна синя рокля от гингам, изобразяваща цяла кула от морски дарове.

Тези мотиви също представляват повишена идентификация с храната на лично ниво. Вашите хранителни предпочитания са форма на себеизразяване - хората изпитват чувство за собственост върху своите хобита и харесвания.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Wilczewska (@wilczewskaa)

View this post on Instagram

A post shared by 𝙎𝙩𝙮𝙡𝙚 𝘼𝙘𝙘𝙤𝙪𝙣𝙩 (@elliezeilerr.closet)

Гласували общо: потребители

Горещи оферти