100 грама нежност в снимки

  • 100 грама нежност в снимки
    Дата: Снимки: Вера Гоцева - Lomovera
Дата: 09.01.2020 Снимки: Вера Гоцева - Lomovera
Iwoman.bg

"Живот на килограм" и Вера Гоцева - Lomovera стартират 2020 година с обща кауза по темата за хранителните разстройства - изложба в Credo Bonum Gallery, която ще бъде открита на 9 януари от 19:00 часа.

Целта на фотографския проект е да провокира широката общественост към размисъл, да постави акцент върху спешната нужда от по-дълбокото разбиране за формирането, протичането и лечението на хранителните разстройства, в чиято основа се открива връзката между храната и емоционалния свят на човека.

Екипът на "Живот на килограм" вече четвърта година работи доброволно по авторски проект за превенция на хранителните разстройства (анорексия, булимия, орторексия, хиперфагия и др.) сред учениците. В търсене на достъпен и общочовешки език за разбиране на сериозността и актуалността на темата, психолозите от "Живот на килограм" обединяват усилията си с Вера Гоцева - Ломовера и нейното изкуство.

Приемайки поканата за съвместно сътрудничеството в каузата, която засяга все повече лични съдби, Вера Гоцева разкрива в своите фотографии връзката между детайли от домовете на пациенти с хранителни разстройства и техните преживявания.

Вера Гоцева - Ломовера е доказано фотографско име. В последните години извън фотоуикендите, които води, тя е отдадена на фотоаналитични опити и проекти със силен психологически аспект. Три години след "Пощенски картички към баща ми", изложба посветена на загубата и смъртта, тя се връща с "100 грама нежност".

Изложбата "100 грама нежност" ще ви изправи очи в очи със съкровеното у човека. Ще ви отведе отвъд привидностите, за да се докоснете до пространство, в което живее душата. Имате ли 100 грама нежност?

В рамките на изложбата, която ще се състои в Credo Bonum Gallery са предвидени две събития-дискусии на тема "Кога отношенията ни с храната стават проблем?" Те ще се състоят на 18.01 и 01.02 от 11 часа в галерия Credo Bonum

Изложбата "100 грама нежност" може да бъде разгледана до 02.02.2020 година.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.