7 исторически факта, които ще ви дойдат "като гръм от ясно небе"


7 исторически факта, които ще ви дойдат "като гръм от ясно небе"
Снимка: Getty Images/Guliver

Историците непрекъснато откриват нови и понякога доста фрапиращи неща за миналото. Някои от най-известните исторически личности имат изключително интересни биографии, които продължават да се обогатяват и до днес. Знаете ли например, че истинското име на Мартин Лутер Кинг е Майкъл? Ето и още няколко интересни факти, които ще ви шокират.

1. Олимпийските игри са давали награди за изкуство

От 1912 до 1948 година Олимпийските игри провеждат състезания по изкуства: литература, архитектура, скулптура, живопис и музика. Имайте предвид, че всичко е трябвало да бъде с олимпийска тематика, за да се отдаде почит на древните гърци.

2. Наполеон Бонапарт веднъж е бил нападнат от зайчета

Наполеон със сигурност е имал дълъг списък от врагове, но бихте ли помислили, че този списък ще включва зайчета? След като императорът накарал хората си да съберат около 3000 зайци за лов, животните ги нападнали. Честно казано, цялата ситуация изглежда като самозащита от страна на зайчетата.

3. Президентът Джералд Форд е работил като модел

Дори най-големите мъже и жени в историята трябва да започнат все от някъде. Поне съществува един човек, който може да докаже, че мечтите се сбъдват, превръщайки се от модел в Президент на САЩ. Джералд Форд е позирал за редица списания и модни кампании, като дори има корица за Cosmopolitan.

4. Красотата на Клеопатра е силно преувеличена

Клеопатра се смята за една от най-големите красавици в историята, но някои историци са категорични, че тези истории всъщност са плод на римска пропаганда. Монети с портрета й доказват, че големият й нос и остри черти са далеч от идеала за красота дори по онова време. Древният писател Плутарх неведнъж е писал, че нейният глас и интелигентност са й помогнали да се превърне в икона.

5. Президентът Линкълн е бил шампион по борба

Ейбрахам Линкълн винаги е имал доста внушителна физика, дори погледнато и от дистанцията на времето. Според различни източници той е участвал в около 300 състезания по борба и е имал само една загуба, което бързо го превръща в златен медалист на американското първенство по борба.

6. Алберт Айнщайн е отказал да бъде Президент на Израел

Въпреки че не е бил израелски гражданин, Алберт Айнщайн е бил предложен за Президент на страната през 1952 година Той го отказа, твърдейки, че му липсва опита, необходим за тази работа.

7. Поне 6 първи дами са преки наследници на Покахонтас

Една от най-известните коренни американки в историята, Покахонтас, е оставила доста богато наследство в американската политика. Най-малко 6 американски първи дами са произлезли от една от най-известните индианки, които светът познава - Едит Уилсън, Едит Рузвелт, Нанси Рейгън, Бес Труман, Франсис Кливланд и Джейн Пиърс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама