Рекорден брой издателства на "Алея на книгата" - София


Рекорден брой издателства на "Алея на книгата" - София
Снимка: ПР

Седмото издание на най-голямото пътуващо изложение в страната "Алея на книгата" пристига в София и започва на 10-ти септември (вторник), като официален старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация "София".

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

В столицата белите шатри традиционно ще очакват читателите и приятелите на книгите в пешеходната част на булевард "Витоша", от пресечката с бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Узунджовска". Алеята ще продължи до неделя, 15-ти септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Тази година изложението е с рекорден брой изложители - над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Както всяка година, Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама