Вижте космическите дрехи на Virgin Galactic (видео)


Вижте космическите дрехи на Virgin Galactic (видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Virgin Galactic представи "космическите дрехи" за бъдещите пътници в SpaceShipTwo - суборбиталният космически самолет на Virgin Galactic. Събитието се проведе в Ню Йорк - в закрито пространство за парашутизъм, северно от Манхатън. Моделите танцуваха и летяха на фона на "Лебедово езеро" на Чайковски. Очаква се първият полет да бъде през 2020 г. Екипировката включва основно скафандър, обувки, тренировъчен костюм и сако за астронавт, съобщава Space.com.

Компанията на Брансън си партнира с Under Armour, които създадоха атрактивни костюми за полетите, осигуряващи комфорт на пътниците, докато те летят към небето с почти три пъти по-висока скорост от тази на звука.

Ричард Брансън иска да изпрати скъпоплащащи туристи на кратки живописни пътешествия в Космоса. Мисиите ще бъдат суборбитални и пътниците ще останат в безопасност в херметически затворен космически кораб. Затова екипировката не включва скафандри с животоподдържащи системи. Повече от 600 души, които са запазили билети на цени между 200 000 и 250 000 долара, очакват скоро да летят с компанията.

Затова и екипировката трябва да предлага комфорт. Естествено, скафандърът не е под налягане, а предлага множество джобове за всякакви джаджи. Според изпълнителния директор на Armor Кевин Планк компанията е разработила костюм, който да поддържа пътниците сухи, да им дава топлина и да е удобен, но преди всичко - безопасен.

Персонализацията е ключова за дизайна на костюма. Всеки екип ще носи името на пътника, мисията и флаг на държавата (или страните) на произход на това лице. Скрит вътрешен джоб над сърцето може да съдържа семейни снимки или всичко друго, което пътникът иска да запази. Пътниците могат да напишат и личното си изявление за мисия в раздел на интериора на костюма.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама