Един мъж: Деян Топалски


Един мъж: Деян Топалски

Тази седмица разговаряме с един мъж, който се страхува от себе си и лошите си решения. ММА боец, реалити звезда и един достоен мъж. За спорта, миналото и мечтата да заживее на село с кози, крави и много кучета. За книгите, които чете и идеите, които има. За мен е огромно удоволствие да ви представя един различен Деян - без камери и ринг - в една битка със самия себе си!

Кой е Деян?

Нормален кадър от съвременното общество с ненормални схващания относно същото.

Къде израсна и кога?

В Плевен през 90-те, после пътищата ме отвяха.

Любимият ти детски спомен?

Все още не знам – първите 40 години от детството са винаги най-трудни. Ще ти кажа като отминат.

За какво мечтаеш?

За живот на село – 100 овце, 100 крави и 20 кучета. Към 55 години се надявам да съм стигнал там.

От какво се страхуваш?

От себе си и лошите решения.

В какво вярваш?

Бог!

Какъв беше Деян на 20 години и към какво се стремеше?

Абсолютно същият, дори по-малко мотивиран. Е, имах повече коса, но като че ли и по-малко вещество под нея…

Какъв е сега и какво е постигнал?

Постигам го по малко всеки ден – да съм по-добра версия на себе си. Надявам се посоката на движение да се задържи и в следващите години. Колкото до това какъв съм – най-щастлив съм, че не съм се променил, че най-близките ми са същите хора, с които израснах.

Как се става ММА боец в България?

На първо място е важно да не си много умен, за да се захванеш с подобно нещо – да обречеш себе си и близките на непрекъснато отсъствие, липса на особен социален живот, безпаричие…

На второ място да не ти пука от горното и да не се откажеш, когато направиш ясната равносметка след няколко години бъхтене по залите, десетки травми, наранено его и т.н.

От какво трябваше да се лишиш?

Реално от нищо, защото избрах каквото избрах заради себе си, не заради някой друг. В този смисъл нищо не е лишение, когато е в името на някаква цел. Почна ли да мисля по този начин смятам, че бързо ще се демотивирам, а не това искам.

Какво загуби и какво спечели?

Нищо не съм загубил – убеден съм в това. Само спечелих и то не е материално. Спечелих за себе си - изграждане и усъвършенстване. Доказах на себе си, че мога да съм този, който винаги съм искал да бъда. На мнение съм, че всички неща, през които минах през годините, ме направиха това, което стои днес тук и ми харесва крайният резултат.

Най-трудната ти битка?

Тази още не съм спечелил и тя е със себе си. Предполагам, че важи за всеки от нас.

Ти си един от българите с доста висок резултат от теста за интелигентност. Как се става умен?

Не се става умен. Или имаш този потенциал, или го нямаш. Другото е да го разгърнеш. И двете като че ли са еднакво важни. Не съм сигурен дали успях да разгърна своя, но и все още сме в прогрес…

Любимата книга на един спортист?

"Облак Врабчета“ на Такаши Мацуока. Исторически роман или по-скоро приключенска. Горещо препоръчвам, защото е слабо популярна по нашите географски ширини, а е истински шедьовър. Продължението й "Есенен Мост“ е не по-малко впечатляващо.

Какво научи от реалити формата Big Brother, в който участваше наскоро?

Че съм далеч по-толерантен и широко скроен, отколкото мислех за себе си.

Казваш на кучето си - ‘‘синът ми‘‘. Разкажи ми за него.

Съществото, на което казвам "синът ми", е кучето ми Балкан от породата Българско Овчарско Куче. И наистина той ми предаде няколко урока – за верността, за безрезервната обич… Аз не го уча на нищо – на него всичко му е вродено. Единствено понякога се опитвам да обуздая агресивния му нрав.

Къде се виждаш след още 10 години?

След 10 години не знам – твърде близо е, но след 20 и няколко вече казах – на село, заобиколен от овце, крави и 20 огромни кучета.

Довърши изречението: АЗ съм Един мъж, който…

… знае какво, как и кога!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама