Ето как се разпознават лекарите, борещи се с COVID-19 (СНИМКИ)

  • Ето как се разпознават лекарите, борещи се с COVID-19 (СНИМКИ)
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 10.04.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Независимо от трудностите и предизвикателствата, много доктори, сестри и други медицински работници рискуват собственото си здраве и дават най-доброто от себе си, за да помагат по време на пандемията от коронавирус

Дихателният терапевт Робертино се грижи за пациенти, заразени с COVID-19 в болница Scripps Mercy в Сан Диего, САЩ. Един ден, влизайки в спешното отделение, той се замислил колко ужасно трябва да се чувстват пациентите му (освен заради вируса), защото реално не могат да видят кой ги лекува заради предпазното облекло. В крайна сметка, "една успокояваща усмивка действа добре на уплашен пациент", написа Робертино в Instagram.

Заради очилата, шлемовете, маските и защитните дрехи лекарите не изглеждат много приятелски. И това определено не е хубаво, когато лекуват хора, които имат нужда от голяма доза позитивизъм. Затова той измислил начин как да "покаже" лицето си, оставяйки в пълна безопасност. Робертино принтирал своя снимка, на която чаровно се усмихва, ламинирал я и залепил върху предпазните си дрехи.

Така и самите медици могат да се разпознават един друг, без да застрашават здравето на когото и да било.

Неговата идея бързо се разпространила сред други лекари, които също залепили своите усмихнати лица, за да повдигнат духа на болните.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.