10 трика за перфектно почистване


10 трика за перфектно почистване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Не всички обичаме да се занимаваме с чистене, но на всички ни се налага да го правим. Има обаче няколко интересни трика, които едва ли сте използвали до сега, но ако ги запомните, ще направят живота ви много по-лесен.

1. Ако не искате огледалата в банята ви да се замъгляват след всеки душ, натрийте го със сух сапун и внимателно го натъркайте по цялата повърхност.

2. За да съберете малките парчета от счупено стъкло, използвайте парче хляб и го натискайте около мястото където е станало счупването.

3. За да изчистите повърхността на ютията си, разсипете малко сол по дъската за гладене и прокарайте загрятата ютия напред и назад няколко пъти.

4. За да изчистите микровълновата си лесно и бързо, сипете 4 с.л. лимонов сок и една чаша вода в купа, подходяща за микровълнова. Оставете сместа да заври за пет минути, така парата ще обхване целите стени на микровълновата. После използвайте обикновена кърпа, за да премахнете петната и наслоените мазнини.

5. Можете лесно да премахнете надраскванията от маркер по различни повърхности, като ги напръскате с лак за коса и после го забършете.

6. За да премахнете космите на домашния си любимец от мебелите и дрехите си, натъркайте ги със сухи гумени ръкавици. Статичното електричество ще събере всички косми.

7. Изчистете тоалетната си чиния бързо и лесно, като използвате единствено кока кола. Излейте я по цялата повърхност и я оставете да престои през вечерта, за да свали котления камък.

8. За да се отървете от миризмата на чесън по ръцете си, потъркайте ги в неръждаема стомана – кухненската ви мивка например. После ги изплакнете както обикновено със сапун.

9. Запалете клечка кибрит и я оставете да изгори, за да се отървете от неприятната миризма в тоалетната.

10. Евкалиптовото масло разгражда следите от тиксо, останали по различни повърхности след премахването му.

 

Вие какви трикове използвате за почистването у дома?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама