3 безотказни начина да се отървете от лошите миризми у дома


3 безотказни начина да се отървете от лошите миризми у дома
Снимка: iStock

Понякога, след като сме прекарали часове в подреждане и чистене, не можем да се отърсим от усещането, че домът ни не е идеално чист. И всичко това се дължи на миризмите, които са проникнали в стените, мебелите и предметите от бита. За щастие има начини как лесно да неутрализирате основните източници на неприятни миризми вкъщи.

1. Прах за пране в банята

Надежден начин да освежите банята е да си направите освежител за въздух. Поставете няколко памучни тампона в малка чаша, залейте ги с 2-3 супени лъжици гел за пране и поставете съда в дискретно ъгълче на банята. Ароматът ще издържи до 3 дни, след което домашният освежител трябва да се смени.

Вижте още:  4 страхотни приложения на хартията за печене, за които дори не сте подозирали

2. Сапун в гардероба

Миризмата на плесен в гардероба се причинява от наличието на влага и липсата на вентилация. Така че, преди да поставите дрехите си вътре, уверете се, че са напълно сухи. Добра идея е да сложите вътре ароматизиран сапун, увит в парче плат или пъхнат в чорап. Също така е добра идея да замените пластмасовите и телените закачалки с дървени. Най-добре изберете продукти от кедър, които абсорбират излишната влага и да придават на дрехите приятен аромат.

3. Ябълките и оцетът премахват всички миризми от дъските за рязане

Дървените дъски за рязане абсорбират миризмата на храната, която режем върху тях. За да не се превърне дъската в източник на неприятни миризми в кухнята, можете да използвате оцет. Измийте дъската с гореща вода и препарат за съдове, след това я избършете с оцет и изплакнете обилно.

За да се отървете от упоритата миризма на чесън, можете да използвате ябълка. Плодът се настъргва на ренде, разпределя се по повърхността на дъската и се оставя за 10 минути.

Вижте още: 2 изпитани метода да се отървете от миризмата на цигари в дома си

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама