3 грешки при закачането на картина


3 грешки при закачането на картина
Снимка: iStock/Guliver

Нелепо е да дадете купища пари за хубава картина/снимка, след което да я закачите на стената неправилно. По този начин вместо да се превърне в красив акцент в дома ви, се получава обратният ефект. Ето кои са най-честите грешки и как да ги избегнете, когато декорирате дома си с произведения на изкуството.

1. Закачате картината прекалено високо

Когато я поставите много високо над дивана, се получава прекалено голямо бяло пространство. За да избегнете това и да направите стаята си визуално по-хармонична, заложете на около 12-13 см разстояние между края на картината и началото на дивана.

2. Комбинирате малки произведения на изкуството с по-големи мебели

Мащабът тук е грешен и по този начин пространството изглежда визуално по-малко, отколкото в действителност. За да предотвратите това, сложете няколко малки картини една до друга или заложете само на големи. Ключът, за да бъде изкуството ви пропорционално е да изберете картини, които са около 2/3 от дължината на мебелите ви.

3. Прекалено голямо разстояние между две или повече картини

Независимо дали поставяте на стената две еднакви картини или просто комбинирате различни, за да изглеждат като една, уверете се, че не са на по-голямо разстояние от 7 см една от друга.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама