3 страхотни мартенички, които да направите сами


3 страхотни мартенички, които да направите сами

Всички сме наясно, че в класическия си вид мартеницата представлява усукани конци, като най-често те са вълнени. Цветовете имат строго определен смисъл: червеното символизира кръвта и живота, а бялото – чистотата и щастието. Днес обаче, навръх един от най-българските празници, ще ви предложим 3 много свежи идеи за мартенички, които можете да изработите за вашите майки, сестри или приятелки.

Колие с малка стъкленица

Материали: малка стъкленица, червен пипер, сол или захар, червена и бяла прежда

В малката стъкленица насипвате един след друг като редувате няколко пъти червения пипер и солта. Когато сте готови усуквате червената и бялата прежда и през средата й завързвате стъкленицата в горния й край, така че да е удобно да се постави около врата. Чудесна мартеница - подарък за някой кулинар!

Арт мартеничка с ключ

Материали: червен конец, декоративно ключе, 2 червени копчета, 2 дървени топчета, 2 мъниста

На червения конец нанизвате материалите в произволно избран от вас ред, като ключът трябва да бъде в средата на композицията. Завързвате конеца в горния край и сте готови с мини-бижу за Баба Марта! Разбира се, вместо ключ можете да използвате каквото ви хрумне – сърчица, звездички, цветенца и т.н.

Брошка с калинка за късмет

Материали: бяла основа, червена сатенена панделка, декоративна калинка, пистолет за силикон, игла за брошка

Отрязвате от сатенената панделка толкова, колкото да покриете основата през следата ѝ и я залепвате със силикон (или лепило). След това позиционирате и калинката където ви харесва и залепвате и нея. Завършвате с лепенето на иглата за брошка, но ако не сте намерили такава, обикновена безопасна игла ще ви свърши чудесна работа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама