4 начина да превърнете скучния балкон в летен оазис


4 начина да превърнете скучния балкон в летен оазис
Снимка: iStock/Guliver

С настъпването на летните дни всички ние си мечтаем за прохладни вечери, споделени с приятели. Уви, късметлиите, които могат да се похвалят с просторни градини, в които да поканят гости, не са много. Затова днес ще ви споделим как да преобразите малкия си балкон в истинско райско кътче (освен с много саксии и цветя, разбира се).

1. Отворен парапет

Повечето апартаменти са снабдени с плътна тухлена или панелена преграда. Ако я замените с отворен парапет, ще спечелите няколко квадратни метра, които ще ви се сторят много повече в действителност.

2. Тревна настилка за повече свежест

Още един чудесен начин да си създадете вратичка за бягство от градската реалност е да покриете балкона си с трева. Разбира се, можете да заложите на райграс или мокет, имитиращ трева. По този начин, дори балконът ви да е малка, ще се превърне в любимо място за всички, особено ако имате деца.

3. Пейки вместо столове

Най-сигурният начин да преобразите малкия си балкон е като го превърнете в уютно кътче за кафе или коктейли. Столовете обаче заемат твърде много място, а и надали ще съберете повече от 2-3. Затова заложете на малка пейка и сгъваема масичка, която може да закрепите за стената или парапета.

4. Бохо стил

В случай, че нямате място нито за столове, нито за пейки, а пък и държите да си запазите свободното пространство, то бохо стилът може би е точното решение за вас. Запасете с меки възглавници в различни размери и ги използвайте вместо меки фотьойли. Чудесно можете да ги комбинирате с някоя малка масичка, изработена от палети.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама