4 нестандартни приложения на олиото


4 нестандартни приложения на олиото
Снимка: Thinkstock/Guliver

Повечето от нас ежедневно използват слънчогледово олио за готвене. Но знаете ли, че то има и много други приложения извън кухнята? Ето и 4 от тях:

1. За заяждаща ключалка

Ако ключът ви често заяжда, намажете ключалката с малко слънчогледово олио. То действа като смазка. Върши работа и при скърцащи панти.

2. Овлажнител за коса

Може да използвате слънчогледово олио, за да хидратирате в дълбочина косата си. Просто вземете половин чаена чаша олио и го загрейте, не трябва да кипва, а да е малко по-топло от стайната температура. Масажирайте скалпа и самата коса с олиото, след което измийте с подходящ шампоан.

3. За почистване на кола

Независимо дали искате да се отървете от мръсотията по джантите или да почистите бронята, може спокойно да използвате олио. Сипете малко върху хартиена кърпа или чист парцал и избършете желаните повърхности. Олиото почиства много добре и придава блясък.

4. За здрава кожа

Слънчогледовото олио е с изключително високо съдържание на витамин Е в сравнение с други продукти за грижа за кожата, сред които бадемовото масло или маслото от ший. Витамин Е хидратира кожата и успокоява раздразненията. Той е мощен антиоксидант, който помага в борбата със свободните радикали.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама