4 невероятни ползи от пяната за бръсне в домакинството


4 невероятни ползи от пяната за бръсне в домакинството
Снимка: istockphoto.com

Сигурно ви звучи невероятно, но пяната за бръснене е един от най-добрите помощници в домакинството. Понякога тя се оказва много по-ефективна дори от скъпите препарати.

Днес ще ви представим 4 невероятни приложения на пяната за бръснене, за които не сте предполагали.

Вижте още: Ето как да отпушите бързо и лесно  канала, без да слагате препарат

1. Почистване на фурната

И най-мръсната фурна ще стане като нова, след като я напръскате с най-обикновена пяна за бръснене. Оставете да подейства около 15 минути и след това минете с чиста гъба.

2. Скърцащи панти на вратата

Ако нямате под ръка машинно масло, то пяната за бръснене ще ви помогне също толкова ефективно да смажете скърцащите панти на вратата. Нанесете пяна върху тях и оставете да подейства 10 минути. 

3. Премахва петна от кетчуп, доматен сос и червено червило и вино

Нанесете пяна за бръснене в зацапания участък и леко я втрийте в петното. След това я оставете да подейства още 15 минути. После изплакнете с топла вода.

4. Премахва боя за коса от ръцете

На всяка жена ѝ се е случвало да започне да се боядисва и в последния момент да разбере, че няма предпазни ръкавици. Тук на помощ на изцапаната с боя кожа идва пяната за бръснене. Просто напръскайте с нея засегнатия участък и хубаво разтъркайте мястото. След това изплакнете с хладка вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама