4 трика как да пържите риба, без да умирисвате къщата


4 трика как да пържите риба, без да умирисвате къщата
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от домакините избягват приготвянето на пържена риба заради неприятния мирис, които остава дълго след това в целия апартамент. Ако и вие сте сред тях, със сигурност тези трикове ще ви харесат. Прилагайки ги ще си спестите най-голямото неудобство, свързано с приготвянето на пържена риба - неприятната миризма на пържена риба.

Оказва се, че в случая значение има и предварителната подготовка.

1. Измийте рибата много добре

Но ако тя е замразена, преди това е необходимо да я размразите. За целта я поставете в студена, леко подсолена вода - това значително ще ускори процеса на размразяване.

Ако рибата не е с бяло месо, препоръчително е да я размразите не в кухнята, а на чист въздух или на хладно. След размразяване я нарежете на еднакви по големина и дебелина парчета, които трябва да се натрият добре със сол и черен пипер. С това завършва първият етап на предварителната подготовка на рибата.

2. Използвайте царевично брашно

След това трябва да оваляте парчетата в брашно. За да се редуцира неприятната миризма по време на пържене, препоръчва се да използвате царевично, а не пшенично брашно.

3. Добавете сол в тигана

В случая е важна и температурата на пържене. Първоначално рибата се запържва на силен огън, след което топлинната обработка приключва на слаб огън. За да предотвратите изгарянето на парчетата риба, добавете малко сол към олиото в тигана.

4. Добавете и няколко филийки картофи

И накрая добавете няколко малки парченца картофи в горещото олио, които ще тушират неприятната миризма.

Най-добре е картофите да са нарязани на тънки филийки. Картофът не само неутрализира неприятната миризма, но и значително подобрява вкуса на приготвената пържена риба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама