4 трика как да пържите риба, без да умирисвате къщата


4 трика как да пържите риба, без да умирисвате къщата
Снимка: iStock/Guliver

Голяма част от домакините избягват приготвянето на пържена риба заради неприятния мирис, които остава дълго след това в целия апартамент. Ако и вие сте сред тях, със сигурност тези трикове ще ви харесат. Прилагайки ги ще си спестите най-голямото неудобство, свързано с приготвянето на пържена риба - неприятната миризма на пържена риба.

Оказва се, че в случая значение има и предварителната подготовка.

1. Измийте рибата много добре

Но ако тя е замразена, преди това е необходимо да я размразите. За целта я поставете в студена, леко подсолена вода - това значително ще ускори процеса на размразяване.

Ако рибата не е с бяло месо, препоръчително е да я размразите не в кухнята, а на чист въздух или на хладно. След размразяване я нарежете на еднакви по големина и дебелина парчета, които трябва да се натрият добре със сол и черен пипер. С това завършва първият етап на предварителната подготовка на рибата.

2. Използвайте царевично брашно

След това трябва да оваляте парчетата в брашно. За да се редуцира неприятната миризма по време на пържене, препоръчва се да използвате царевично, а не пшенично брашно.

3. Добавете сол в тигана

В случая е важна и температурата на пържене. Първоначално рибата се запържва на силен огън, след което топлинната обработка приключва на слаб огън. За да предотвратите изгарянето на парчетата риба, добавете малко сол към олиото в тигана.

4. Добавете и няколко филийки картофи

И накрая добавете няколко малки парченца картофи в горещото олио, които ще тушират неприятната миризма.

Най-добре е картофите да са нарязани на тънки филийки. Картофът не само неутрализира неприятната миризма, но и значително подобрява вкуса на приготвената пържена риба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички