4 златни правила при ремонт на кухнята


4 златни правила при ремонт на кухнята
Снимка: Istock

От цветовете и подовата настилка до оформлението и осветлението, важно е наистина да разберете какво искате от вашата кухня. Експертите от сайта Homes & Gardens посочват определени правила за ремонт, които ще ви помогнат да направите кухнята по-красива и функционална.

Днес ви представяме 4 златни правила при ремонт на кухня:

1. Ясен план, преди да започнете ремонта

Трябва да имате ясен план, преди да започнете да ремонтирате кухнята си, в противен случай ще имате много ненужни разходи. Ако разполагате с по-голям бюджет, най-добре наемете интериорен дизайнер, защото това ще ви спести време в намирането на идеалния дизайн. Ако все пак искате сами да ремонтирате кухнята, важно е да потърсите качествени материали, за да не се налага да я ремонтирате отново след кратко време. Целта е да издържи възможно най-дълго.

2. Изберете място за кухненски уреди

Един от ключовите елементи са кухненските уреди, защото те заемат по-голямата част от кухненското пространство. Преди да започнете ремонта, преценете кои точно устройства са ви нужни и кои не, защото така ще си освободите пространство. Важно е да има симетрия между висящи части, кухненски шкафове и уреди.

3. Освободете място с практични столове

Не забравяйте да оставите място около кухненския си остров, това ще позволи на гостите и семейството да се смесват свободно. Когато купувате столове гледайте да не са тежки и обемисти, а от по-лек материал. Помислете за сгъваеми столове. 

4. Премахнете ненужните вещи и висящите кухненски елементи

Чудите се дали използвате всичко, което имате? Ако да, вероятно нямате нужда от него и просто заема ценно място. Когато подредите кухнята, извадете всички съдове и други неща, които имате и оставете само това, което използвате. Ще видите колко място ще спестите. Специалистите, които се занимават с интериорен дизайн препоръчват да не слагате горните кухненски шкафове, защото нещата често остават там и се забравят. Те препоръчват вместо това отворени рафтове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама