5 признака, че живееш в български дом


5 признака, че живееш в български дом
Снимка: iStock/Guliver

Всяка една нация има своите отличителни белези - дори и в домакинството. Във всеки френски дом се разнася мирис на препечен хляб, при немците телевизорът винаги излъчва мачове, а гърците обичат белия цвят. В българските домакинства обаче е доста трудно да се опише какво точно се случва, защото ако не го преживееш, няма как да знаеш. И тъй като дотолкова сме свикнали на българската обстановка и въобще не забелязваме нещата, които са строго типични само за нашата географска ширина - нека за малко да ги извадим на преден план.

Сладоледена кутия с магданоз

В българските домакинства статистиката е такава: когато видиш кутия от сладолед във фризера - в 90% това е било бившето й призвание - сега е просто място за съхранение на други продукти, а само в 10% от случаите, в нея наистина има сладолед. А да осъзнаеш, че това, за което копнееш не е там, където си мислиш, че е - си е доста болезнено преживяване. Ако не вярваш - ето го и доказателството:

Огладняваш през нощта, яде ти се нещо сладко, и въпреки че хич не ти се става, слабостта ти към сладкото надделява. Сещаш се, че последния път като отвори фризера, за да си сложиш лед в колата, зърна сладоледена кутия. Чудесно, тъкмо и ще се разхладиш, че в тези горещини и без това трудно се оцелява. Отваряш хладилника, протягаш ръка, напипваш кутията сладолед, оставяш я на плота, бъркаш в чекмеджето да си извадиш една лъжица и отваряш кутията. Едва си надигаш клепачите и тъкмо си готов да загребеш, когато осъзнаваш, че ако го направиш ще хапнеш замръзнал магданоз, а не сладолед. Прибираш обратно всичко, връщаш се в леглото, а клепачите ти за разлика от лакомията ти, са ти благодарни, че най-сетне ще си доспиш.

Пликовете с боклук пред вратата

В нормалния ход на нещата е, когато в домакинството се насъбере някакво определено количество отпадъци, то да бъде изхвърлено. Това обикновено се случва вечер, след като вечерята вече се е състояла и кухненското помещение се почиства. Ами така е в повечето държави, но не и в България. Ние почистваме, но никога не си хвърляме боклука вечер, защото ще си изхвърлим късмета ако го направим след залез слънце. А то понеже иначе имаме един невероятен късмет... Нищо де, наистина е по-добре да не рискуваме, че да не вземе случайно положението да стане по-зле. Пък и в крайна сметка пликовете с боклук стоят достатъчно добре и пред входните ни врати. А и нали така или иначе ще ги изхвърлим сутринта на път за работа - по този начин може и да си стимулираме късмета, кой знае?

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама