5 прости, но ефективни начина да бъдете щастливи в дома си


5 прости, но ефективни начина да бъдете щастливи в дома си
Снимка: iStock/Guliver

Само защото домът ви е чист и стилен, това не означава, че е уютно и релаксиращо място. Важно е да ви е комфортно и има няколко неща, които може да направите, за да се чувствате щастливи в него.

Има различни проучвания, които показват, че конкретни цветове, аромати и аксесоари могат да повлияят на настроението на дома ви.

Свежи цветя

Макар че те не траят вечно, е доказано, че цветята сериозно увеличават нивата на щастие, затова често си купувайте свежи цветя, които да слагате в дома си. Изследване на Rutgers е открило, че присъствието на цветя всъщност задейства положителни емоции и повишава чувството за удовлетвореност.

Сантиментални снимки

Гледането на стари снимки може да ви даде чувство на спокойствие и да породи положителни емоции, според проучване на Университета в Портсмът. Сложете на видно място снимки на най-близките си приятели и направете дома си галерия от прекрасни спомени.

Зелен или жълт интериор

Макар че може да не са любимите ви цветове, е доказано, че жълтите и зелени нюанси ни правят по-щастливи. Ако не може да си представите да боядисате стените в дома си в тези цветове, просто сложете няколко аксесоара.

Ванилови свещи

След напрегнат ден да запалите свещ може бързо да повлияе на настроението ви, но се оказва, че някои аромати са по-успокояващи от други. Оказва се, че ванилията има подвигащ ефект, затова ако търсите начин да подобрите настроението си, изберете свещ с аромат на ванилия.

Оправено легло

Смята се, че оправянето на леглото на сутринта ви дава хубав старт на деня и вече има научно доказателство. Скорошно изследване на hunch.com откри, че 71% от хората, които си оправят леглото се смятат за щастливи. Затова си струва да отделите няколко минути сутрин и да си оправите леглото.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама