6 изненадващи приложения на аспирина


6 изненадващи приложения на аспирина
Снимка: Getty Images/Guliver

Обикновено сме свикнали да пием аспирин при настинка или срещу болка. Оказва се, че това бяло хапче, създадено преди повече от 100 години, има още изненадващи приложения. 

1. Помага при акне

Аспиринът помага да се успокои акнето заради своите противовъзпалителни свойства. Натрошете 2-3 хапчета и ги смесете с малко лимонов сок. Нанесете сместа върху пъпката и оставете да престои няколко минути, преди да я измиете. 

2. Успокоява ухапвания от комари

Аспиринът също така може да помогне за успокояване на сърбежа и намаляване на подуването, причинено от ухапване от комар.

3. Намалява петната по кожата

Аспиринът съдържа мастноразтворим съставка, използвана в производството на кремове за избелване на кожата. Натрошете 7 хапчета аспирин и смесете с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица мед. Нанесете върху почистено лице и оставете маската да подейства 15 минути. Тази смес ще направи кожата ви блестяща и гладка. Осигурява лек пилинг ефект, намалява белезите и петната, а също така предотвратява запушването на порите.

4. Срещу пърхот

Пърхотът е не само неприятен визуално, но също така причинява сърбеж. За да се отървете от него, мийте косата си с малко шампоан, в който сте сложили 2 смлени хапчета аспирин. 

5. Като ексфолиант

Аспиринът е прекрасен ексфолиант, с който може да отстраните мъртвите клетки от лицето си. Като допълнение, помага да се отървете от излишното омъзняване и да намалите размера на увеличените пори. Просто смесете с вода и оставете няколко минути. Ако имате чувствителна кожа, нанесете внимателно, за да предотвратите раздразнение.

6. Елиминира мазоли по краката

Аспиринът също така помага да се омекотят мазолите и да се премахне мъртвата кожа лесно. Счукайте 7 хапчета и добавете 1 супена лъжица лимонов от сок, за да направите паста. Нанесете сместа върху мазолите на краката и покрийте с леко загрята кърпа. Оставете 10 минути, след което ексфолирайте с пемза.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама