6 неща, които съкращават живота на пералнята ви


6 неща, които съкращават живота на пералнята ви
Снимка: iStock/Guliver

Един от домакинските уреди, които присъстват в дома на всеки, е пералнята машина. Тя е нашият верен приятел, за да имаме чисти дрехи. Макар че може да сме купили скъп и качествен модел, има някои неща, които правейки, може да я повредим.

Ето и част от нещата, които трябва да избягвате:

1. Не слагайте тежки неща върху пералнята и не сядайте върху нея.

2. Когато слагате дрехи в пералнята, не забравяйте старателно да проверите всички джобове. Махнете забравените пари, кърпички и други предмети, за да не ги похабите.

3. Използвайте само перилни препарати и омекотители, предназначени за пералня. Тези, които са за ръчно пране, създават прекалено много пяна и могат да причинят счупване.

4. Бършете гумените вътрешни части в машината преди всяко пускане на пералнята. Извадете чекмеджето за перилен препарат, почистете го и го оставете да изсъхне. Правете това редовно, за да предотвратите образуването на мухъл.

5. След като свърши пералнята, извадете веднага прането. Ако тежките влажни дрехи стоят прекалено дълго вътре, това може да повреди барабана.

6. Ако вашата пералня няма специален самопочистващ цикъл, го правете ръчно (приблизително веднъж месечно). Пуснете пералнята на най-високите градуси, плюс допълнително изплакване. Сложете в отделението за прах лимонов сок, оцет или препарат за почистване на котлен камък. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама