7 достъпни идеи как да освежите кухнята си


7 достъпни идеи как да освежите кухнята си
Снимка: iStock/Guliver

Знаем, че ремонтите в кухнята са едни от най-трудоемките и скъпоструващи. Но не е нужно да харчите цяло състояние, за да направите помещението по-свежо и приветливо. Ето 6 начина, които със сигурност няма да се отразят на джоба ви.

1. Внесете малко изкуство

Може би си мислите, че мястото на хубавите картини е в хола? Грешка! Произведенията на изкуството, било то картини или фотографии, могат да променят коренно излъчването на вашата кухня. 

2. Монтирайте рафтчета

Имате нужда от повече място за съхранение, нали? Можете да монтирате малки рафтчета или просто няколко дървени плоскости, на които да подредите бурканчета с подправки или пък саксии с пресни билки.

3. Добавете цвят със столове

Металните цветни столове, подобни на табуретки, са евтин и наистина доста ефектен вариант. Изберете любим нюанс, а ако имате чисто бяла кухня можете да импровизирате и с няколко цвята.

4. Използвайте чинии за декорация

Вземете няколко красиво изрисувани чинии в различни размери и просто ги залепете за стената или ги закачете с малки закачалки. Ще се учудите колко уют и стил могат да внесат 5 чинии на стената!

5. Заложете на осветителните тела

Мислете за тях като за бижута за вашата кухня - правилните осветителни могат да променят цялото помещение и да се откроят, превръщайки се в акцент.

6. Действате монохромно

Нищо не променя една стая като нова боя на стените. Отделете един уикенд и действайте смело и със замах. Забравете за ретро тапетите и заложете на ярък и жизнерадостен цвят.

7. Украсете уредите си

Знаете ли, че можете да оцветявате уредите си с винил? Дори най-скучната печка от неръждаема стомана може да стане като нова в цвят мента, например.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама