7 хитрини за почистване на дома

  • 7 хитрини за почистване на дома
    Дата: Снимки: Thinkstock/Guliver
Дата: 06.04.2017 Снимки: Thinkstock/Guliver
Iwoman.bg

Всички знаем колко трудно може да бъде домашното почистване на силно захабени повърхности. Всяка домакиня си има трикове, които никога не е излишно да обогати. Ето няколко обикновени неща, които може да включите в седмичното си почистване.

1. Солта премахва петна от червено вино от килима, както и мазни петна от тъканите. Ако сте разлели червено вино, бързо налейте малко бяло за разреждане на цвета, попийте със суха гъба и поръсете обилно със сол. Изчакайте 10 минути и минете с прахосмукачката.

2. Кубчетата лед
премахват разтекъл се восък от свещи. Така че, не бързайте да драскате хубавата си маса с нож, за да премахнете восъка, а сложете няколко ледчета в найлонова торбичка и го оставете върху остатъците от свещта. Изчакайте восъкът да стане чуплив, а това ще го направи по-лесен за отлепяне съвсем леко с шпатула.

3. Алуминиевото фолио заостря ножиците. Наредете 6-7 слоя фолио така, че да стане с нужната дебелина и го нарежете с ножицата.

4. Черният пипер освежава покривки за маса. Знаете колко е неприятно, когато любимата ви тъмночервена покривка избледнее от прането. За да запазите цвета свеж, просто прибавете една чаена лъжичка смлян черен пипер при прането всеки път.

5. Кетчупът
полира сребърни прибори. Можете да го използвате като политура за свещници, бижута и всичко, направено от благороден метал. Изсипете го в малка купа и оставете приборите в нея за около 10 минути. След това използвайте стара четка за зъби, за да изтъркате ако има орнаменти. След това изплакнете с чиста вода.

6. Содата за хляб
е полезна в много отношения в домакинството. Ще прибавим още едно полезно свойство. Содата премахва петна от кафе по порцелановите сервизи. Затова недейте да използвате увреждащи препарати с токсични химикали, а просто натопете влажна кърпа в сода и изтъркайте петното.

7. Орехите
премахват драскотини по дърво. Използвайте ги, като разтриете орех по увреденото място с леки масажиращи движения. Мазнината от ядката попива в дървото и премахва светлите ивици от драскотината.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.