7 тайни трика, който ще ви помогнат да премахнете жълтите петна от вашите дрехи


 7 тайни трика, който ще ви помогнат да премахнете жълтите петна от вашите дрехи
Снимка: iStock

Третирането на бели дрехи не е чак толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Повечето домакини, след като пробват веднъж и разберат, че петното не изчезва, са готови да прибягат до химическо чистене или да изхвърлят дрехата.

Истината е, че съществуват няколко лесни трика, благодарение на които можете да поддържате дрехите си в перфектен вид.

Ето и триковете, за които домакините трябва да знаят:

1. Използвайте белина

Колкото и стряскащо да звучи, не е. Използването не белина е почти задължително, когато става въпрос за бели дрехи. По тях често остават жълти петна, които с времето се превръщат в перманентни. От вас се изисква да нанесете малко от белината върху жълтия участък, да изчакате няколко минути и след това да изперете с подходящия перилен препарат. За предпочитане е да перете ръчно.

2. Използвайте обезмаслител

Обезмаслителят може да ви свърши страхотна работа не само за премахването на трудни за почистване замърсявания в кухнята, но и за жълтите петна по дрехите. Използвайте такъв, за когото на етикета пише, че е подходящ за използване върху дрехи. Те съдържат масла, които действат отлично срещу петна от изпотяване и дезедоранти. Напръскайте засегнатите места и изчакайте 10 минути да подейства. Изперете на ръка с подходящ препарат.

Останалите трикове прочетете ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама