8 нетрадиционни начина да използвате вода за уста


8 нетрадиционни начина да използвате вода за уста
Снимка: iStock

Водата за уста помага в борбата с микробите и болестотворните бактерии, така че е полезна при лош дъх, плака и кариес. Но тя може да се използва и в дома ви по много различни начини - за дезинфекция на кухнята ви, за хигиенизиране на прането ви и много други...

Дезодорант

Водата за уста помага в борбата с бактериите, причиняващи неприятна миризма. Изсипете малко вода за уста върху памучен тампон и плъзнете под мишниците си, за да се отървете от телесната миризма и също така да намалите изпотяването.

Гъбички по ноктите

Водата за уста съдържа противогъбични свойства, които могат да ви отърват от гъбичките по ноктите. Намокрете памучен тампон с малко вода за уста и го нанесете върху засегнатите нокти.

Вижте още: Двойно по-малко гладене, хитрите домакини слагат това на дъската (ВИДЕО)

Препарат за почистване на четки за зъби

Дезинфекцирайте четката си за зъби, за да я предпазите от микроби. Изсипете малко вода за уста в малка чаша и след това добавете четката си за зъби, така че косъмчетата на четката да попият в чашата.

Зъбобол 

Правете гаргара с вода за уста няколко пъти на ден, за да успокоите зъбобол или подути венци.

Дезинфектант за пране

Не само ще убие микробите в дрехите, но и ще дезинфекцира пералнята. Освен това ще премахне миризмата на мухъл от кърпите.

Излекувайте напукани пети

Изсипете равни части вода за уста и вода в лиген и накиснете краката си в нея за 15 минути. Водата за уста нежно ексфолира кожата, за да третира напуканите пети и да изглади кожата.

Вижте още: Интериорни трикове, които ще накарат дома ви да изглежда по-скъп

Дезинфектант за тоалетна 

Най-лесният начин да дезинфекцирате и дълбоко почистите вашата тоалетна е да използвате вода за уста. Изсипете я, оставете да действа няколко часа или цяла нощ, за да почистите и лъснете тоалетната.

Ухапвания от насекоми 

Втрийте малко количество вода за уста върху ухапвания от насекоми, за да успокоите сърбежа и подуването.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама