8 трика при готвене


8 трика при готвене
Снимка: Thinkstock/Guliver

Искаме винаги да приготвяне вкусни ястия, но понякога те отнемат повече време и усилия. Днес ще ви представим 8 трика, с които ще улесните готвенето си.

1. Ако искате да отстраните бързо люспите на чесъна, първо смачкайте скилидките с ръка или тъп предмет. След това ги поставете в купа, похлупете я с друга купа и разклатете енергично.

2. Цитрусов плод на стайна температура няма да пусне толкова сок, колкото затопленият, затова поставете лимона/лайма в микровълновата печка за 15 секунди.

3. За да измиете по-лесно рендето си, предварително го напръскайте с незалепващ спрей за готвене. По същия начин може да напръскате и лъжица, преди да я потопите в мед или друга лепкава консистенция.

4. За да спасите леко загорял ориз, сложете върху него филия бял хляб – тя ще абсорбира миризмата на загоряло

5. Опаковайте кутията сладолед в алуминиево фолио, за да предотвратите появата на ледени кристалчета.

6. Ако искате да разберете дали яйцата ви все още са годни за консумация, ги потопете в чаша с вода. Ако потъват, значи са наред, ако изплуват – по-добре ги изхвърлете.

7. За да засилилите аромата на еспресото си, сложете в него съвсем малко сол.

8. За да отстраните петната от плодове по ръцете си, натъркайте ги с резен домат или оцет. За да ги почистите от чесън – със сол или сода за хляб.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама