9 начина за бюджетно преобразяване на кухнята


9 начина за бюджетно преобразяване на кухнята
Снимка: sunconceptbg.com

Ако сте с ограничен бюджет, но искате да модернизирате кухнята си, ето няколко хитри идеи за бързото, лесно и достъпно преобразяване на пространството.

1. Придържайте се към съществуващото оформление на кухнята

Това значително ще намали разходите ви - преместването на шкафове, водопроводни инсталации, стени, електричество и така нататък идва ръка за ръка с големи разходи. Колкото повече можете да направите сами, толкова повече средства ще спестите.

2. Не изхвърляйте старите домакински уреди

Ако домакинските ви уреди все още работят добре, използвайте ги отново след като сте направили козметичен ремонт. Замислете се преди да изхвърлите кухненската мивка, по-добре я почистете с нежен абразивен почистващ препарат, а след това си купете нов кран, дори и този малък детайл ще освежи и обнови пространството!

3. Боя

Най-простият начин да започнете бюджетен ремонт е боята. Кухнята ви ще заблести дори ако само боядисате стените, тавана, вратите и прозорците с няколко слоя ярък или неутрален цвят.

4. Преработете съществуващите мебели

Докато сте на вълна боядисване, може да преобразите с боя масата и столовете в трапезария – ще им придадете свеж вид, а еднаквият цвят ще отвори помещението!

5. Преобразуване на шкафчетата

Следващото нещо, което трябва да имате предвид, е модернизиране на кухненските шкафове. Ако те са структурно здрави, но с датиран вид,изтъркани или с петна, може да боядисате или замените вратичките и хардуера само за част от парите, които бихте похарчили, за да замените целия шкаф.

Независимо дали шкафовете ви са от дърво или ламинат, има подходящ продукт за боядисване. Повечето кухненски шкафове са със стандартен размер, така че да могат да се монтират резервни врати към съществуващите тела. Ако се чувствате обезсърчени от идеята сами да боядисате всички врати на шкафовете, потърсете информация за професионално боядисване- може да е значително по-евтино от подмяната на вратичките, а покритието ще бъде устойчиво и професионално.

6. Отстранете вратите на шкафовете

Друго бързо решение е да премахнете вратите изцяло и да ги замените с прости, отворени рафтове за ефирен, модерен външен вид. Можете дори да боядисате или облицовате задната част на рафтовете, за да добавите цвят и форма.

7. Нов гръб за кухня

Ако вашият гръб за кухня е захабен, имате няколко възможности. Можете да го замените, разбира се - има хиляди евтини алтернативи, от които можете да избирате , които са и подходящи да инсталирате сами. Можете също така да поръчате гръб за кухня от принт стъкло.

8. Боядисайте плочките

Придайте изцяло нов облик на остарелите плочки с боя за плочки и трансформирайте плота си с комплект за реставрация, който предлага разнообразие от облицовки, подобни на камък. Също така може да използвате модерните напоследък самозалепващи се плочки – те се поставят върху съществуващите такива и са изключително лесни за употреба.

9. Подновете електрическите ключовете, контактите и осветителните тела

И накрая, отделете малко за нови ключове и капачета за контактите, покрития за прозорци и осветителни тела. Тези подобрения са едни от нещата, които ще придадат нов и блестящ вид на кухнята моментално.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама