Апартамент на партерния етаж - 5 неочаквани ползи


Апартамент на партерния етаж - 5 неочаквани ползи
Снимка: iStock/Guliver

Партерният етаж във всяка жилищна сграда често е най-нежеланото място от него. Трудно е да се каже от какво зависи тази тенденция, но по правило по-ниските и по-високите етажи винаги са по-малко примамливи за хората, търсещи да си закупят нов апартамент в Бояна или друг квартал на София.

Най-добро приложение партерите намират сред бизнесите, които желаят да си отворят физически магазин и търсят именно партерно помещение, което да наемат.

Въпреки това партерният етаж е напълно годен за обзавеждане и превръщане в място за живеене.

Ние потърсихме експертите за апартаменти в Бояна – Fohar.bg и благодарение на тяхната експертиза успяхме да добием по-голяма представа за функциите и възможностите, които приземният етаж предлага.

Напук на всеобщото мнение ние ще ви дадем 5 неочаквани ползи на това да си закупите апартамент на партерния етаж.

1. Няма да ви се налага да изкачвате стълби и да ползвате асансьор

Проблемът, който хората, живеещи на по-горните етажи имат, се съдържа в това, че те все пак трябва да стигнат до тези етажи по някакъв начин.

Да, всяка сграда в днешно време е оборудвана с асансьор, а по-старите панелни и ЕПК сгради също разполагат с такъв. Но дори наличието на асансьор понякога се превръща повече в недостатък, отколкото в предимство.

В случай на авария и спиране на тока асансьорът отпада като опция и ще ви се наложи да изкачвате стъпалата, за да стигнете до вашия апартамент. Още по-неприятно е да се намирате в асансьора, когато токът спре, тъй като тогава ще заседнете в него.

Друга неприятна ситуация се получава при купуването на нови мебели или електроуреди. По-обемните такива често не се побират в асансьорите и тогава ви се налага да ги качите по стълбите.

Купувайки си жилище на приземния етаж вие се лишавате от нуждата да използвате стълби и асансьор. Следващият път, когато заседнете в асансьора, помислете добре за това

2. Не плащате общи сметки

След като не изпитвате потребност да използвате стълбището и асансьора на вашата жилищна сграда, съвсем логично вие си спестявате и нуждата да плащате общи сметки.

Тези общо сметки най-често се използват за поддръжка на стълбището, асансьора, плащане на сметките за ток във входа, както и покриване на разходи, свързани с ремонти и закупуване на нови неща за входа.

Тъй като вие живеете на партерния етаж, реално не използвате, и съответно не амортизирате, нито едно от горепосочените неща. Това е и причината да „избегнете“ плащането на тези общи сметки.

3. Лятото е по-хладно

Температурите през лятото могат да достигнат много високи нива, а в апартаментите на по-високите етажи, където слънцето има възможност да огрява повече, това понякога се превръща в непоносимо преживяване.

Хората, които живеят в партерните етажи, могат да се радват на страхотна прохлада и то въпреки високите температури. Причината затова е първо, че приземният етаж има по-малък излаз на слънце и второ – той се намира директно върху земята, която охлажда жилището отдолу.

4. Местенето е по-удобно

Както споменахме в горните редове, в случай на спиране на тока или просто физическа невъзможност за вместване на даден обект в асансьора, при преместване или закупуване на нови мебели/електроуреди, на вас би ви се наложило да използвате стълбите.

Ако живеете на партера, обаче, тази нужда отпада. Ще можете бързо, лесно и удобно да изнесете старите мебели и да ги замените с нови, без да изкачвате стълби и да се потите.

5. По-лесно е да направите реконструкция на жилището си

Ако тепърва се нанасяте в ново жилище или просто искате да извършите реконструкция на жилището си, ще имате нужда от добро планиране, за да се увенчаете с успех.

Един често срещан проблем при реконструкцията на жилището е нуждата от промяна на инсталациите в него.

Добре известен факт е, че на по-горните етажи тази промяна е много по-сложна, но може би ще се изненадате да чуете, че на партерния етаж, това е най-лесно.

Това прави изключително достъпно извършването на реконструкция на вашето жилище, ако живеете на партерния етаж, отколкото ако живеете на по-горните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама