Цената за изграждане на басейн


Цената за изграждане на басейн
Снимка: iStock

Ще можете правилно да планирате бюджета за изграждане на басейна и да оптимизирате разходите за изграждането му, без да нарушавате качеството и експлоатационните параметри.

Когато поръчвате изграждането на басейни за летни вили, хората преди всичко искат да подобрят комфорта. Почивката е двойно по-приятна, ако има възможност да плувате след уморителна работа или просто да почивате до водната повърхност на шезлонг.

Преди да разберете колко ще струва изграждането на басейн, е необходимо да анализирате редица точки, които пряко влияят върху цената на басейна:

1. Какво ще бъде функционалното предназначение на басейна (декоративно, за деца, за възрастни);

2. Колко струва изграждането на басейна;

3. Детски надуваем басейн - най-евтиният и лесен вариант за лятна вила

4. Какъв ще бъде - стационарен или сгъваем басейн;

5. Възможност за дълбочина на конструкцията от гледна точка на нивото на подземните води;

6. Как ще се организира системата за отводняване и пречистване на вода;

7. Подходяща ли е свободната площ за поставяне на басейна;

8. Каква форма ще има купата.

Стационарни или сглобяеми

Видът и размерът на басейна директно зависи от това колко ще струва. Стационарните конструкции обикновено са по-скъпи от сглобяемите басейни.

Надуваемите конструкции могат да бъдат достатъчно големи, за да плуват възрастни и деца.

Нестационарни конструкции

Купите от този тип са малки до средни по размер. В зависимост от характеристиките на избрания тип басейн и възможността за монтаж на оборудването, времето за монтаж на конструкцията може да варира от няколко часа до три дни.

Надуваеми

Ако имате нужда от най-икономичния вариант, тогава е по-лесно да закупите готова надуваема купа, отколкото да правите басейн. Изработени са от PVC фолио, за големи предмети конструкцията е подсилена с рамка от тънкостенни алуминиеви тръби.

Големите надуваеми басейни могат да имат допълнителни поддържащи страни на конструкцията

Някои модели са оборудвани с филтри за пречистване на водата. Малките обеми на купата позволяват бързото загряване на водата в нея до температурата на околната среда. Слабостите на надуваемите продукти са:

• Висок риск от механични повреди поради пробив или срязване;

• Необходимост от съхранението на купата през зимата;

• Излагане на негативните ефекти на ултравиолетовото лъчение, което може да причини напукване на PVC-то.

Стационарен

Стационарните басейни са изработени от различни материали, което от своя страна се отразява на разходите за изграждане на купата и нейната производителност. По-специално, купите са направени от:

• Бетон;

• Червени керамични тухли (стени) и бетон (основа);

• Метал;

• Многослойни (композитни) фибростъкло;

• Полипропилен.

Заключение

Изграждането на басейн може да изисква както незначителни суми от семейния бюджет, така и значителни капиталови инвестиции. Избирайки най-подходящия дизайн, трябва да го сравните с вашите нужди, размера и оформлението на лятната къща и финансовите възможности. Въз основа на информацията от статията можете да вземете правилното решение (вид купа, размер). Но е по-добре да поверите избора на конкретен модел или проект на професионалистите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама