Цветята-лечители, които задължително трябва да присъстват във всеки дом


Цветята-лечители, които задължително трябва да присъстват във всеки дом
Снимка: iStock

Цветята за дома трябва да се избират не само заради тяхната красота, но и заради лечебните свойства, които притежават. Но малко домакини знаят това и обикновено повечето от тях избират стайни растения според личните си предпочитания. Разбира се, освен познатото на всички алое има и други растения, които могат да се отглеждат в саксия у дома и носят куп ползи за здравето. Мъдрите домакини знаят много добре това и отглеждат в домовете си следните цветя.

1. Алое Вера

Това растение е най-добре да се постави в спалнята, тъй като то се справя отлично с абсорбирането на въглеродния диоксид. Алоето "пречиства" въздуха и намалява статичното електричество. Това цвете е същински лечител. Ако имате кървяща или инфектирана рана, наложете върху нея измит лист алое, така възпалението ще заздравее по-бързо. Алое Вера може да се използва за лечение на настинка и главоболие.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА НА АЛОЕТО

2. Каланхое

Каланхоето има сходни свойства като тези на алоето. Може да използвате листата му за компреси при кожни възпаления. Освен това, ако го отглеждате в дома си, то ще пречисти въздуха в него.

3. Фикус

Това цвете има свойството да пречиства въздуха от токсини. Фикусът, подобно на алоето, отделя кислород, овлажнява въздуха и улавя голямо количество прахови частици. Препоръчително е саксията с него да се постави в стаята или в кухнята.

4. Здравец

Здравецът е известен още като гераниум. Той произвежда полезни съединения, които имат успокояващ ефект. Това цвете помага при стрес и безсъние. Ето защо е препоръчително да го поставите в спалнята до леглото си. Много скоро ще забележете подобрение в жизнения ви тонус, тъй като сънят ви ще стане по-пълноценен.

6 ДОМАШНИ РАСТЕНИЯ СЪС СУПЕРСИЛИ

5. Хлорофитум

Това многогодишно тревисто растение със зелени тесни листа абсорбира формалдехида, който се отделя от топлоизолацията и от синтетичните материали у дома. Ако отглеждате хлорофитум в дома си, дишането ви ще се подобри. Хората с дихателни проблеми ще се усетят най-бързо ефекта от него. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама