Дифузер с етерично масло - предимства и трайност


Дифузер с етерично масло - предимства и трайност
Снимка: iStock

Дифузерите с етерични масла са доста популярен продукт, който, благодарение на това, че се отличава с доста качества, е успял да намери приложение във всеки втори български дом (разгледайте в Pranarom.bg).

Въпреки това, все още има доста хора, които все още не са използвали подобно приспособление у дома, поради което са и сравнително много малко запознати с този тип ароматизатори и неговите преимущества.

Колко време издържа дифузер с етерично масло

Както всяко нещо, дифузерът не е вечен. Като цяло, повечето дифузери, които се предлагат на пазара, имат живот от около 4000 часа, което е средно между 5 и 6 месеца.

Повечето модели (не всички, но много от тях) работят на базата на малък въртящ се керамичен диск, който в течение на времето се износва и изтънява. Това води до все по-трудната му работа и губене на ефикасност.

Какви са предимствата на дифузерът с етерично масло

Предимства на дифузера с етерично масло са изключително много на фона на останалите конвенционални ароматизатори. Малко са устройствата от този тип, които могат да се похвалят с предимството да са полезни и за здравето.

Много етерични масла се използват в ароматерапията, тъй като имат способността да ви помогнат да се отпуснете и именно в тази област е тяхната най-голяма сила. Много разновидности стимулират чувството за спокойствие.

Но дифузерът може да е полезен не само с това, че освобождава нервното напрежение. Правилно подбраните етерични масла подобряват яснотата и фокуса на хората, които живеят и работят в помещението.

За някои от маслата се твърди, че с помощта на носещите се из въздуха ароматни частици, те въздействат директно върху съответните нервни центрове в мозъка, което прави хората по-адаптивни към промените в начина на живот.

За някои други видове етерични масла се твърди, че въздействат върху центровете в мозъка, които са отговорни за контрола на нашето настроение, ето защо имат славата на естествен антидепресант.

Разбира се, когато казваме това че имат известен ефект при хора, които страдат от депресия, нямаме предвид, че дифузерите, които стоят на шкафа в коридора и в дневната ще направят чудеса, но само, че със сигурност ще има своето положително въздействие в желаната посока.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама