Елементите от интериора на хола, които да изберете внимателно


Елементите от интериора на хола, които да изберете внимателно
Снимка: Vivre.bg

Приумица или задължително условие - интериорът в хола просто трябва да бъде добър. Това изискване е неотменимо, ако целта на престоя в стаята е да се постигне пълноценна релаксация и усещане за принадлежност. Изборът на модерно обзавеждане е част от “to-do” списъка, който, когато става дума за обособяването на дневната, е безкрайно дълъг. Има толкова много неща, за които трябва да се помисли, отрано, за да не се изплъзнат съвършените резултати някак през пръстите - не и с Вивре.

Кои са най-важните елементи при избора на интериор за хола?

Интериорът в хола е тема, която много често занимава ума ни. Истината е, че той може да има много лица, да изглежда по коренно различен начин в различните жилища, но в същото време да е еднакво уникален и автентичен. Колкото повече хора биват попитани какво е нужно за ефектното обзавеждане на това помещение, толкова разнополюсни съвети ще бъдат изказани, а истината ще е някъде по средата.

Освен мебели, изборът на интериор за хола включва още и елементи като пердета, завеси и килими, които поставят финалните щрихи и внасят допълнителна естетика в помещението, така че престоят в него да е съпроводен от комфорт, прагматизъм, мултифункционалност, която е приоритет номер едно за модерния гражданин на света. Важни точки при избора на обзавеждане на дневната са:

     

  • Диванът - негово Величество диванът е водеща интериорна фигура, която си казва “тежката дума” при реализирането на идейния проект, неговото създаване и разгръщане, надграждане и завършване. Невъзможно е да се говори за релаксация в компанията на естетика, ако изборът на мека мебел е некоректен, ако качеството и дизайнът й не е на ниво, или пък цветовото оформление. Помислете върху това;
  •  

  • Холна секция - не е нужно да се казва, че хубавият интериор в хола се “върти” именно около точно тази мебел. Тя е притегателна точка за цялото семейство, защото се използва като централна зона за ТВ техниката и домашното видео. Холната секция е уводната точка на семейните вечери, но и техният подобаващ край, в който си струва да се инвестира. Тази мебел служи успоредно и за помещаване на луксозни сервизи, снимки в рамки, кутии за бижута, сувенири, декорации и др.;
  •  

  • Холна маса - заема почетното място в хола, като отново е неизменна част от интериора. Малка или по-голяма, продълговата или кръгла, стъклена или метална - разнообразие да иска човек и то до пренасищане! Компонентът има не толкова практическа роля, колкото декоративна, затова и без него е немислимо да се говори за модерно обзавеждане. Използва се за всякакви цели - пиене на сутрешното кафе или аперитива в края на деня, за четене на книга или дори за работа. Само една мебел, а толкова много ползи - да, някои неща определено са задължителни;
  •  

  • Фотьойл - може и без него, но защо пък? Тази мебел е била и ще бъде основателен повод за семейни конфликти, защото е супер удобна, всеки иска да я ползва, а комфортът, който може да предложи, е меко казано пословичен. Предлага се в множество разновидности, така че изборът й да стане още по-сложен - в класически стил, с ретро дизайн, в ярки и меки цветове, с екстра функции за още по-съблазнително излъчване на холния интериор.

След като етапът с избора на основните компоненти от интериора в хола е приключил, идва ред и на аксесоарите. Към тях могат да се причислят декоративните възглавници, украсата, ярките акценти, включително и малкият килим с нестандартен дизайн.

Как могат да се комбинират по ефектен начин?

Модерни мебели и още по-модерни аксесоари - могат да се внесат нестандартни акценти в интериора или да се заложи на декорации в приятни цветове, които добавят доза стойност към съвременния дом, в който винаги има място за още малко уют, стил и практичност. Трябва да се открият правилните в конкретния случай идеи, да се извърши коректно съчетаване на мебелните елементи, помежду им или с избраната украса, да се помисли за подходящи ефекти, които да направят визията на хола и цялото жилище завършена.

Комуникацията между всички “участници” в интериорната приказка е важна особеност, която все някога ще трябва да бъде обсъдена и разнищена. Ето и някои полезни съвети, които биха помогнали за постигането на супер резултати в дългосрочен план:

1. Претрупаният с мебели хол не вещае нищо добро. По-малкото в много от случаите е по-добре, като същото важи и за цветовете;

2. Зоните отворен тип са все по-чест избор, защото създават усещане за светлина и пространство, свобода на движенията и достъпност. Светлите нюанси биха подсилили това усещане;

3. Ако акцентът в хола е върху дивана с пищен дизайн, не е препоръчително той да бъде изместен от помпозния дизайнерски фотьойл например;

4. Много добра идея е да се придаде очарование на интериора в хола посредством ефектно осветление, което може да бъде насочено към определени зони от стаята акцентно.

Съществуват стотици възможности за създаването на модерно, но в същото време и удобно обзавеждането на всекидневната, която винаги е била фокусната точка във всеки дом.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама