Ето как да си отгледате мушкато


Ето как да си отгледате мушкато
Снимка: iStock

Всеки, който отглежда мушкато, знае че това растение не е от най-претенциозните и не се изискват кой знае какви грижи за него. То може да се отглежда от семена, но мнозинството предпочита резниците. Процедурата се извършва от началото на февруари до средата на март месец. Ако искате да размножавате мушкатото, най-подходящи са онези резници, чиято дължина е около 7 см, а листата са 3 или 5 на брой. Добре е да запомните, че растението не обича да му е много просторно. Най-добре да заложите на по-малка саксия. Така неговите корени ще се вплетат по-бързо в почвата и ще цъфтят много повече. Ако изберете огромна саксия, рискувате никога да не видите красивите цветове на едно от най-любимите цветя.

В какво е влюбено мушкатото? Това растение обича най-много слънце.

Важно е да наблюдава слънчевите лъчи. Те не трябва да падат директно върху него, защото това може да доведе до изсушаване. Мушкатото харесва също леката сянка, но не прекалено дебелата.

Топлината

Растението се радва на топлите дни от годината. Това обаче съвсем не значи, че няма да може да преживее есенните студове.

Оскъдна почва

Ако почвата в саксията е твърде много, ще наблюдавате единствено зеленина и никакви цветове.

Редовно подхранване

Днес ще споделим с вас трик, благодарение на който ще успеете да задоволите потребностите на красивото мушкато и при това, без да се налага да посещавате аграрни магазини и да купувате всевъзможни торове. Нужна ви е само бутилчица йод. В един литър вода добавете капка йод и сте готови. Поливайте с 50 мл от тази течност, като е добре да я разливате по стените на саксията, а не директно върху корените. Много скоро цветовете на мушкатото няма да могат да се събират в саксията. То ще краси дома ви и ще изпълва сърцата ви с топлина и нежно ухание.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама